Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ναυπακτίας - Δωρίδας διοργανώνει συνεστίαση, το Σάββατο 29 Ιούλη και ώρα 8.30 μ.μ., στο Σκάλωμα Δωρίδας, στην ταβέρνα Κατσαρού, όπου καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι αντιστασιακοί και φίλοι της Αντίστασης. Θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής με έργα του Φαρσακίδη

- Την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιούλη, γίνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις τιμής και μνήμης:

  • Με εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Καβάλας της Οργάνωσης, τιμάται η 56η επέτειος της νικηφόρας μάχης του ΕΛΑΣ, που έγινε στις 29 Ιούλη στον Πλαταμώνα (Ολτζακ) Τσαλ - Νταγκ, ενάντια στις βουλγαρικές φασιστικές δυνάμεις και στην οποία εξοντώθηκε ενισχυμένος λόχος μηχανικού των φασιστών. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο της μάχης.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημοτικό Κήπο με πούλμαν, ώρα 8 το πρωί. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Καβάλα) τηλ.: 836247.

  • Πραγματοποιείται εκδήλωση τιμής στην επέτειο της ιστορικής μάχης κατά των Ιταλών κατακτητών στον ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ώρα 11.30 π.μ., την οποία διοργανώνει το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Τρίπολης.

Η κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΕΑ βάζει πούλμαν για τη μετακίνηση των αγωνιστών στον τόπο της εκδήλωσης. Θα ξεκινήσουν στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Για συμμετοχή στα τηλέφωνα: 82.34.296 και 82.22.952.

  • Διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις και μνημόσυνο στο Πλατανάκι Κυνουρίας, στη θέση Μυλόρεμα, ώρα 9 το πρωί, από τους συλλόγους Πολιτιστικό - Αθλητικό Πλατανακίου και Πολιτιστικό Πλατανακιωτών Αττικής, για να τιμηθούν οι Πλατανακιώτες που αγωνίστηκαν για εθνική ανεξαρτησία από το 1821 - 1940 και στην Εθνική Αντίσταση 1940 - '44. Υπενθυμίζεται ότι στο Πλατανάκι ήταν η έδρα της Εθνικής Αντίστασης Πάρνωνα, όπου και λειτούργησε νοσοκομείο και δικαστήρια της ελεύθερης Ελλάδας (πλατεία Αντίστασης).

Πούλμαν, για όσους θελήσουν να συμμετέχουν, αναχωρεί το Σάββατο 29 Ιούλη από την πλατεία Κάνιγγος στις 8 το πρωί. Πληροφορίες: Τηλ.: 58.17.384.

  • Ο Δήμος Αγρινίου, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αγρινίου και η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στα Καλύβια Αγρινίου, για τους 59 εκτελεσθέντες, εκεί, την 31.7.1944. Η εκδήλωση ξεκινά στις 10 το πρωί και καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί, φίλοι και συναγωνιστές να συμμετέχουν. Για τη μετακίνησή τους αναχωρούν, από την πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας, λεωφορεία δωρεάν.

- Την Κυριακή 6 Αυγούστου διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια - έδρα του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, για το γιορτασμό των 57 χρόνων από την ίδρυση του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, ώρα 11 το πρωί, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, η Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλίας και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Τρικάλων διοργανώνουν εκδήλωση τιμής.

Καλούνται όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ σ' όλη τη χώρα, να πάρουν μέρος και να οργανώσουν τη συμμετοχή των αντιστασιακών και των φίλων της Αντίστασης στην εκδήλωση.

Αναχώρηση πούλμαν το Σάββατο 5 Αυγούστου, ώρα 8 το πρωί από πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 82.34.296 και 82.22.952

  • Εκδήλωση - μνημόσυνο για να τιμηθεί η μνήμη των πενήντα πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, την 9.8.1944, πραγματοποιείται, ώρα 10.30 το πρωί, στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας της Αγ. Σωτήρας Μάνδρας.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας με τη συμμετοχή των οικογενειών των Θυμάτων και της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΞ» και του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Θριασίου.

Πούλμαν θα ξεκινούν από πλατεία Κουντουριωτών (στο Μύλο) και την πλατεία Κοροπούλη δωρεάν από τις 7.30 π.μ., την ίδια μέρα.

  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Πτολεμαΐδας πραγματοποιεί, ώρα 11 το πρωί, στη θέση «Κουρί» (κοντά στο ξενοδοχείο «Πτολεμαίος»), εκδήλωση τιμής στη μνήμη των έξι άγρια δολοφονηθέντων αγωνιστών από συνεργάτες των Γερμανών στις 6.8.43 και των πέντε απαγχονισθέντων στην πλατεία της πόλης το Σεπτέμβρη '43 από τους Γερμανούς κατακτητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ