Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Κόντρα στη νέα (α)ταξία

Η αδράνεια

και η απάθεια

σκοτώνουν

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Εσύ, εσύ, εσύ, είσαι ένοχος. Εγώ, εσύ, αυτοί, ΕΜΕΙΣ, είμαστε ένοχοι. Εχουμε μάτια και πολλές φορές κάνουμε πως δε βλέπουμε, αυτιά και δεν ακούμε, φωνή και σιωπούμε, χέρια και δε χαϊδεύουμε, μυαλό και δε σκεπτόμαστε. Γύρω μας, πείνα, φτώχεια, αρρώστια, καταστροφές, ρύπανση...

Συντρίμμια η Γιουγκοσλαβία, περιοχές ολόκληρες στη δίνη των υποκινούμενων συρράξεων. Λαοί που βασανίζονται κάτω από δικτατορικά καθεστώτα, που τροφοδοτούνται από το κοσμοκρατικό κέντρο της νέας αταξίας.

Φλεγόμενοι σταυροί σημαδεύουν το δρόμο του ρατσισμού, που τρέφεται από τα σαπρόφυτα της ένοχης σοσιαλδημοκρατίας. Που ονειρεύεται νεκραναστάσεις και αναμετρήσεις. Που συμπορεύεται "ως άλλη λύση", με τον ιμπεριαλισμό.

Η νέα αποκρουστική δομή και το δόγμα της πλανητικής βίας, υπενθυμίζουν τα σιδερένια βήματα της χήνας και τη σβάστικα που υποκαθιστά τους θυρεούς και τις παντιέρες των πυραυλοφόρων μηχανημάτων και των μηχανισμών της καταστροφής.

Τζογαδόροι του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης, διαπλεκόμενες δυνάμεις της παραπληροφόρησης επιχειρούν να οδηγήσουν τον κόσμο στην παθητική αποδοχή και τον ευνουχισμό των αντιστάσεών του. Να τον κρατήσουν περίκλειστο και απομονωμένο από τη συλλογική αντίσταση και την υπερηφάνεια των αγώνων. Να τον οδηγήσουν νεκροζώντανο στις όχθες της Αχερουσίας και των μετά τη συντέλεια των αιώνων, "αποζημίωσή" του, στους χλοερούς λειμώνες των επουράνιων παραδείσων.

Ετσι πιστεύουν και τώρα που εφαρμόζουν σταδιακά το νέο πλαίσιο θηριωδίας του παγκοσμιοποιουμένου κεφαλαίου, όπου συνθλίβονται οι λαοί και κατά την αντίληψή τους, μεταβάλλονται σε αθύρματα και θύματα.

Δεν ακούνε οι θύτες τα "βήματα των Ερινύων", ούτε το σεισμό από το πυρακτωμένο μάγμα, στα έγκατα του ηφαιστείου, ούτε τη φωνή των λαών: "Το δίκιο από τον κρατήρα βγαίνει σα βροντή, σαν κεραυνός".

Δεν άκουσαν τη φωνή των λαών, στο μεγάλο διαχρονικό μήνυμα: Το δίκιο δεν το ζητιανεύουν. Με το κεφάλι ψηλά, το ζητούν και το παίρνουν απ' όσους το κρατούν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ