Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Ράλι Νέας Ζηλανδίας

Ράλι Νέας Ζηλανδίας Κυριαρχία Φιλανδών

Την απόλυτη κυριαρχία πέτυχαν οι Φιλανδοί οδηγοί στη Νέα Ζηλανδία. Το τέλος του 9ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι βρήκε τον Τόμι Μάκινεν (Μάλμπορο Μιτσουμπίσι Ράλιαντ), τον Γιούχα Κάνκουνεν (Σουμπαρού Ιμπρέζα WRC99) και τον Γκαρντεμάιστερ (Seat WRC) να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αν γινόταν παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων θα είχε σίγουρο φαβορί τη Φινλανδία.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός και πολλοί πρωτοκλασάτοι οδηγοί - Ράντστρομ, Ροβαντιέρα, Μακρέι, Μπερνς κ.ά. - εγκατέλειψαν. Παρ' όλα αυτά ο Μάκινεν φάνηκε να το διασκεδάζει.

Πήρε μια "σαφή" διαφορά με το ξεκίνημα, αύξησε σταδιακά, και μάλλον ολοκλήρωσε το τρίτο σκέλος κάνοντας μια γρήγορη βόλτα. Στο τέλος δήλωνε ευτυχής και αισιόδοξος για τον αγώνα της πατρίδας του που ακολουθεί. Ούτως ή άλλως πάντως, στη Φιλανδία θα έχει λιγότερη βαθμολογική πίεση, αφού αύξησε τη διαφορά του από τον Οριόλ (τερμάτισε τέταρτος) στους 11 βαθμούς.

Ο Κάνκουνεν με τις δύο συνεχόμενες νίκες του δε φάνηκε να δυσκολεύεται στη δεύτερη θέση και δήλωνε ευτυχής για τη φινλανδική κυριαρχία. Ενα πλατύ χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο και στο πρόσωπο του Τόνι Γκαρντεμάιτσερ που πέτυχε τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του με το Seat Cordoba WRC. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπεύθυνοι της ομάδας έμοιαζαν να μην πιστεύουν, ότι μετά από 12 μήνες συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έφθασαν να κοιτούν στα μάτια τις κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες.

Στο φινλανδικό ράλι στις 20 Αυγούστου ο Μάκινεν πάει έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από τον Οριόλ, που έχει όμως ομάδα του την Τογιότα 19 βαθμούς εμπρός από την ομάδα του Μάκινεν τη Μιτσουμπίσι. Πάντως στο Γκρουπ Ν τα Λάντσερ Εβολούσιονς πήραν την ένατη συνεχόμενη νίκη, κατέκτησαν 8η, 9η και 10η θέση γενική) και τις τρεις πρώτες θέσεις της κατηγορίας και φυσικά έχουν ήδη κατακτήσει τον τίτλο στα Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ