Τετάρτη 28 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Αγώνας χωρίς αύριο...

Η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα στο Αμύνταιο τη Γαλλία και θέλει νίκη χωρίς απώλεια σετ, για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Την πιο κρίσιμη μάχη, για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών δίνει σήμερα, στο Αμύνταιο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αντίπαλο το αντίστοιχο της Γαλλίας. Η Εθνική μας, ύστερα από το "χαστούκι" που δέχτηκε στον πρώτο της αγώνα στα προκριματικά, με αντίπαλο την Πολωνία, από την οποία ηττήθηκε με 3-0, σήμερα (20.30 ΕΤ-1) παίζει το τελευταίο της χαρτί, προκειμένου να έχει ελπίδες να κατακτήσει τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διεθνείς μας, αρχικά θα πρέπει να επιβληθούν των Γάλλων με 3-0 σετ, μια και σε διαφορετική περίπτωση μένουν... εκτός νυμφώνος, αφού αυτόματα κατατάσσονται στην 3η θέση του Γ ομίλου. Παρ' όλα αυτά η νίκη από μόνη της δεν αρκεί. Και αυτό γιατί θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Σάββατο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των "Τρικολόρ" με την Ιταλία, και να ευελπιστούμε σε νίκη των Ιταλών, αφού μόνο έτσι καταλαμβάνουμε τη δεύτερη θέση. Πάντως το γεγονός ότι οι Ιταλοί έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση δε συμφέρει την Εθνική μας, επειδή το τελευταίο παιχνίδι με τους Γάλλους αποτελεί τυπική διαδικασία για αυτούς και ίσως εμφανιστούν αδιάφοροι.

Για τη σημερινή κρισιμότατη αναμέτρηση της Εθνικής μας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζιαν Πάολο Μοντάλι δήλωσε: "Είναι το παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε αυτό θα δούμε αν μπορούμε να αποδείξουμε, ότι αυτούς τους δύο μήνες, δουλέψαμε πολύ καλά, κάτι που δε φάνηκε με την Πολωνία", ενώ επισήμανε, ότι ο αγώνας με τους Πολωνούς χάθηκε από τεχνικά λάθη, κυρίως στην κόντρα επίθεση και σε σημαντικά σημεία του αγώνα. Από την πλευρά του ο Μάριος Γκιούρδας, ο οποίος αποτέλεσε αρνητικό πρωταγωνιστή στην Πολωνία, ανέφερε, για τη σημερινή μονομαχία, τα εξής: "Ελπίζω να τελειώσουμε το ίδιο καλά, όπως αρχίσαμε πέρυσι στο Αμύνταιο".

Οι παίχτες που επιλέχθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή για τον κρίσιμο αυτό αγώνα, είναι οι Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Χατζηαντωνίου, Κουρνέτας, Αμαξόπουλος, Τσακιρόπουλος, Ρουμελιώτης, Ντράκοβιτς, Καλαϊτζίδης, Μποζίδης, Κοβάτσεφ και Μητρούδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ