Κυριακή 1 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
FIDE-ΚΑΡΠΟΒ-ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
Επεσε στο κενό η πλεκτάνη

Μια παροιμία του λαού μας λέει ότι "αν σκάβεις το λάκκο του άλλου, θα πέσεις μέσα". Αυτό θα συμβεί και τώρα σε όσους (Ελληνες και ξένοι παράγοντες και μη... ) προσπάθησαν να προσβάλουν την υπόληψη του παγκόσμιου πρωταθλητή Ανατόλι Εβγκ. Κάρποβ με ψεύτικες κατηγορίες και να μιλήσουν για "δήλωση μετανοίας" προς τη FIDE και για... υποκρισία.

Τελικά η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε και η δήθεν επιστολή του Κάρποβ ήταν μια γκάφα της FIDE, που παραδέχτηκε ότι το κείμενό της δημοσιεύτηκε εκ λάθους και ότι επρόκειτο για... "προσχέδιο" που απηύθυνε η Ομοσπονδία στους δικηγόρους του Κάρποβ (!). Στο μεταξύ στο "Caesar's Palace" του Λας Βέγκας έγινε την περασμένη Παρασκευή η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στον 1ο γύρο του οποίου θα αγωνιστούν 72 σκακιστές (συνολικά 100), μεταξύ αυτών και ο Ελληνας G. M. Βασ. Κοτρωνιάς.

  • Στο 21ο Διεθνές Τουρνουά "Ικαρος '99" νικητής αναδείχτηκε ο Γιουγκοσλάβος Αλεξ. Σαβάνοβιτς (ΕΛΟ 2421) με 7,5 βαθμούς. Στις θέσεις 2-4 ισοβάθμησαν με 7 βαθ. ο Βούλγαρος Πόρτσεβ Μιλ και ο Γιουγκοσλάβος Λέκις Ντ. και Βούσκοβιτς Μπ. Μεγάλη επιτυχία η 5η θέση του Ελληνα Ανδρέα Κοφίδη που ισοβάθμησε με τον Δανό Ράσμουσεν και τον Γιουγκοσλάβο Ραντοβάνοβιτς στους 6,5 βαθμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ