Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Χρυσές δουλιές με την Ιονική

Αφού πρώτα κυβέρνηση και ο ελεγχόμενος από αυτή Τύπος κατασυκοφάντησαν την Ιονική, με στόχο να ξεπουληθεί όσο - όσο, σήμερα, διά στόματος Κωστόπουλου, ομολογούν πόσο καλή Τράπεζα είναι

Η προκλητική αύξηση της κερδοφορίας και η σταθεροποίηση της Τράπεζας στη δεύτερη θέση της αγοράς, μετά το δώρο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να της παραδώσει την Ιονική, συγκροτούν τη γενική εικόνα του ομίλου της Πίστεως κατά το α εξάμηνο του 1999.

Με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, η διοίκηση της Τράπεζας Πίστεως έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ομίλου Δ. Κωστόπουλος, δεν έβρισκε λόγια για να εκφράσει τη χαρά του για την απόκτηση της Ιονικής Τράπεζας. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που την πήραμε. Είναι ακόμη καλύτερη απ' ό,τι αρχικά υπολογίζαμε" είναι ορισμένες από τις φράσεις τις οποίες διατύπωσε αναφερόμενος στην Ιονική. Μια δηλαδή Τράπεζα, η οποία, πριν ιδιωτικοποιηθεί, είχε κατασυκοφαντηθεί και αμαυρωθεί από την ίδια την κυβέρνηση η οποία και την παρέδωσε στον όμιλο Κωστόπουλου, από τη μεγάλη μερίδα του Τύπου, αλλά και από τις διάφορες εταιρίες που είχαν προσληφθεί για να την αξιολογήσουν - υποτίθεται - αλλά επί της ουσίας να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε να ξεπουληθεί όσο - όσο, όπως και πραγματικά έγινε. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε ο κ. Κωστόπουλος να διατυπώσει την άποψή του, πώς μία Τράπεζα, όπως η Εργασίας, πωλείται σήμερα σε διπλάσια τιμή από την Ιονική, ομολόγησε ανοιχτά ότι "την πήραμε φθηνά ως προς τα μερίδια αγοράς, και ακριβά ως προς την κερδοφορία". Μόνο που "ξέχασε" να αναφέρει ότι σκόπιμα η κυβέρνηση διατηρούσε χαμηλή την κερδοφορία της Ιονικής, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά την προώθηση του προγράμματος ανάπτυξης της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πίστεως, ως προς τα μερίδια αγοράς με βάση το ενεργητικό, ο όμιλος της Alpha Τράπεζας Πίστεως βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση (μαζί με την Ιονική) με 17,9% της συνολικής αγοράς (στοιχεία τέλος 1998), ενώ εντυπωσιακή είναι η μείωση των ποσοστών της Εθνικής Τράπεζας από 41,9% το 1995 σε 35,5% το 1998. Μειωμένα μερίδια αγοράς παρουσιάζει και η Εμπορική από 11,5% το 1995 σε 9,7% το 1998, ενώ όλες σχεδόν οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν αυξήσει τα μερίδιά τους, εξέλιξη η οποία οφείλεται και στην προκλητική στήριξη που παρέχει με διάφορες μορφές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις ιδιωτικές τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ