Κυριακή 8 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Νέα εποχή SEAT με

Νέα εποχή SEAT με νέα Ibiza και Cordoba

Μπροστά στο δύσκολο ερώτημα του πώς ανανεώνονται τα πετυχημένα της μοντέλα Ibiza και Cordoba βρέθηκε η Seat.

Οι μηχανικοί επέλεξαν ειδικά για το δημοφιλέστατο Ibiza τη διατήρηση της φιλοσοφίας αλλά να τελειοποιήσουν το μοντέλο με αλλαγές αισθητικές, μηχανικές και εξοπλισμού.

Το νέο Ibiza μεγάλωσε κατά 2 εκ. και άλλαξε κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου υιοθετήθηκε το νέο Family look με τη γρίλια που εκτείνεται μέχρι το καπό και το μεγάλο νέο οικόσημο στο κέντρο της μάσκας. Οι προβολείς είναι μεγάλοι, οι προφυλακτήρες αποτελούν προέκταση του αμαξώματος και διαθέτουν προστατευτικά λάστιχα, ενώ στο κάτω μέρος τους υπάρχουν φώτα ομίχλης και μεγάλος αεραγωγός.

Το πλάγιο μέρος δείχνει ίδιο με το υπάρχον μοντέλο με μικροδιαφορές, όπως τα τάσια των τροχών, τα πλαστικά των υδρορροών και οι πιο αεροδυναμικοί σχεδιασμένοι καθρέφτες. Πίσω ξεχωρίζουν το τρίτο στοπ που είναι τοποθετημένο στο σπόιλερ της οροφής και τα μεγάλα φωτιστικά.

Το εσωτερικό είναι ξανασχεδιασμένο, μεγαλύτερο και δεσπόζει το τριάστινο τιμόνι. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ολοκληρωμένο σύστημα ήχου με μεγάλη οθόνη DIN, στην οποία φιλοξενούνται και αυτόματο ρυθμιζόμενο ρολόι και θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας. Στις επιλογές περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά καλούδια καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα EDS και TCS για τον έλεγχο πρόσφυσης καθώς και τέταρτης γενιάς ABS. Εκτός των αξεσουάρ ασφαλείας περισσότερη παθητική ασφάλεια προσφέρει η καμπίνα επιβατών, η οποία παραμορφώνεται προοδευτικά, ενώ η προσθήκη πλευρικών μπαρών έχει βελτιώσει και τις πόρτες.

Την ίδια δομική βάση μοιράζεται φυσικά και το Cordoba που έχει ξανασχεδιαστεί και στην τετράθυρη και στην κουπέ έκδοση, έχοντας και εδώ υιοθετηθεί το νέο οικογενειακό προφίλ.

Οι κινητήρες ξεκινούν από τα 1.400 κ. εκ. των 60 ίππων και φθάνουν έως τον 20βάλβιδο τούρμπο των 1.800 κ. εκ. και των 156 ίππων. Το σύνολο των διατιθέμενων κινητήρων φθάνουν τους 11 και καλύπτουν όλα τα γούστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ