Κυριακή 8 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ
Αλλαγές με σκοπό την αναβάθμισή του

Η διεθνής συνομοσπονδία αυξάνει τον αριθμό των ομάδων που θα παίρνουν μέρος στην τελική φάση

Στην προσπάθεια αναβάθμισης του Κυπέλλου Βόλεϊ τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν επιδοθεί εδώ και αρκετό καιρό οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ (ΠΟΒ). Για το σκοπό αυτό πολλές σημαντικές τροποποιήσεις στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Βόλεϊ, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβρη στην Ιαπωνία, έχουν ήδη μπει στο στάδιο της εφαρμογής από την ΠΟΒ. Μάλιστα αφορούν και τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Οπως έχει δηλώσει ο Μεξικανός πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Ρούμπεν Ακόστα, οι αλλαγές γίνονται με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνει ανταγωνιστικό και θεαματικό. Στην Ιαπωνία λοιπόν θα λάβουν μέρος διπλάσια αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα απ' ό,τι στις ως τώρα διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, 12 ομάδες ανδρών (18 Νοέμβρη - 2 Δεκέμβρη) και ισάριθμες ομάδες γυναικών (2 - 16 Νοέμβρη). Οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε κατηγορία θα πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ μαζί φυσικά με τη διοργανώτρια χώρα, δηλαδή την Αυστραλία.

Οι συμμετέχουσες στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα προέρχονται απ' όλες τις ηπείρους. Αναλυτικά στο θεσμό θα λάβει μέρος η πρωταθλήτρια κάθε ηπείρου (5) και οι 4 δεύτερες ομάδες στα πρωταθλήματα Ευρώπης, Βόρειας, Νότιας Αμερικής και Ασίας, οι 2 πιο ισχυρές ομάδες που θα επιλεγούν με βάση την κατάταξή τους από τη Διεθνή Ομοσπονδία, καθώς και η Ιαπωνία ως διοργανώτρια χώρα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ θα λάβει μέρος χωρίς πρόκριση μόνο η ομάδα της διοργανώτριας χώρας (Αυστραλία). Τα υπόλοιπα "εισιτήρια" θα πάρουν οι 3 πρώτες του Παγκόσμιου Κυπέλλου και οι οκτώ που θα προέλθουν από προολυμπιακά τουρνουά. Για τους άνδρες είναι προγραμματισμένα 25 - 29 Δεκέμβρη 1999 στην Κίνα (Σαγκάη) και 3 - 9 Γενάρη του 2000 σε Πολωνία (Βρόσλαβ), Βραζιλία (Ρίο Ντε Τζανέιρο), Καναδά (Γουίνιπενγκ) και Αίγυπτο (Κάιρο). Τον Ιούλη του ίδιου χρόνου 21 - 23 σε Γαλλία (Καστελνό), Πορτογαλία (Ματοσίνιος) και 24 - 26 στην Αθήνα.

Στις γυναίκες τα προολυμπιακά τουρνουά θα γίνουν 3 - 9 Γενάρη του 2000 σε Γερμανία (Βρέμη), Βραζιλία (Ρίο Ντε Τζανέιρο), ΗΠΑ (Τάμπα), Κένυα (Ναϊρόμπι) και 17 - 25 Ιούνη στην Ιαπωνία (Τόκιο). Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί ταυτόχρονα έτερο τουρνουά που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία και από το οποίο θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς 3 ομάδες.

  • Η Διεθνής Ομοσπονδία, ενστερνιζόμενη την ελληνική πρόταση γι' αλλαγή στις ημερομηνίες διεξαγωγής του προολυμπιακού τουρνουά, που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Αθήνα, αποφάσισε οι αγώνες να γίνουν 24 - 26 Ιούλη (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) και όχι Παρασκευή με Κυριακή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ