Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Ελευθέρας" στη χορήγηση συναλλάγματος

Στην πλήρη απελευθέρωση χορήγησης συναλλάγματος προχωρά ουσιαστικά η Τράπεζα της Ελλάδας με Πράξη του διοικητή Λουκά Παπαδήμου, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και φέρει υπογραφή 5 Αυγούστου. Οπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα ο κάθε ιδιώτης μπορούσε να μετατρέπει - χωρίς ειδικές διατυπώσεις και δικαιολογητικά - δραχμές σε συνάλλαγμα ύψους μέχρι 2.000 ΕΥΡΩ ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Παρόμοιο ήταν και το ποσό που τυπικά μπορούσε να μετατρέπεται σε συνάλλαγμα και να εκταμιεύεται στο εξωτερικό με τη μορφή του φοιτητικού συναλλάγματος.

Σύμφωνα με την τωρινή Πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσό αυτό αυξάνεται μέχρι τα 10.000 ΕΥΡΩ (περίπου 3.200.000 δρχ.) και καλύπτει περιπτώσεις όπως: Δαπάνες για τουρισμό, νοσήλια στο εξωτερικό, φοιτητικό συνάλλαγμα, αγορές εισαγόμενων ειδών για κάλυψη προσωπικών αναγκών και κάλυψη προσωπικών αναγκών κατοίκων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Με βάση την ίδια απόφαση οι ενδιαφερόμενοι επίσης δε θα υποχρεούνται πλέον να συμπληρώνουν τα ειδικά στατιστικά στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ