Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγούδια, σύννεφα και πλούτη

Ας ρίξουμε μια ματιά στα ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ. Στις 08.30 από τη σειρά "Γλυκοχαράζουν τα βουνά" θα παρακολουθήσουμε την 5η εκπομπή Ηπειρος - Πωγώνι.Το Πωγώνι είναι το ακραίο κομμάτι της πατρίδας μας, εκεί όπου τα σύνορα χωρίζουν την Ηπειρο. Φτωχό με τραχιά φύση και λιγοστά νερά, αλλά πλουσιότατο σε ιστορία, αφού το Πωγώνι ήταν η πύλη απ' όπου περνούσαν οι κατά καιρούς επιδρομείς. Σ' ένα από τα πιο ονομαστά χωριά, τη Βήσσανη, η παρέα τραγουδά γνωστά ηπειρώτικα τραγούδια. Σκηνοθεσία Γιάννης Αμμανίτης. Στις 17.00 "Στο χώρο της ιστορίας" θα παρουσιαστεί η 19η εκπομπή "Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν".Στην Ευρώπη ο πόλεμος ουσιαστικά αρχίζει με την κατάληψη της Τσεχοσλοβακίας από τους ναζί και την εισβολή των Ιταλών στην Αλβανία. Στην Ελλάδα η δικτατορία εντείνει την καταπίεση και εφαρμόζει λογοκρισία που φτάνει μέχρι την απαγόρευση των ρεμπέτικων. Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου συντελείται ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός με το ανέβασμα της Ηλέκτρας από τον Δημήτρη Ροντήρη για πρώτη φορά ύστερα από 2.400 χρόνια. Σενάριο σκηνοθεσία: Διονύσης Γρηγοράτος.

Στις 18.30 "Η γέννηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής".Πρόκειται για μια σειρά 8 εκπομπών γαλλικής παραγωγής, που είναι αφιερωμένη στις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες της μοντέρνας αρχιτεκτονικής από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας. Κάθε εκπομπή εξετάζει ορισμένα κτίρια, την κατασκευή και την τεχνική τους.

Στις 23.00 "Αμύθητα πλούτη".Σειρά έξι εκπομπών που μιλά για τα πλούτη και τις δυναστείες του 20ού αιώνα. Ποιοι κατέχουν τον πλούτο, πώς τον διαχειρίζονται και για ποιους σκοπούς τον ξοδεύουν!

Στις 00.15 "Επιχείρηση ψυχαγωγία".Μια ξεχωριστή σειρά για τον κόσμο του θεάματος (σόου μπίζνες), για τα είδωλα και τους θαυμαστές τους. Για τον Τύπο και τους παπαράτσι. Για τις παραστάσεις και το κοινό τους. Για τη διαφήμιση των νέων ταινιών, για τα βραβεία Οσκαρ, για την άνοδο και την πτώση των αστέρων. Η ψυχαγωγία ανήκει πλέον στα μέσα ενημέρωσης και είναι παγκόσμια βιομηχανία αξίας 70 δισεκατομμυρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ