Σάββατο 14 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Βαλκανική αποσταθεροποίηση με το "Σύμφωνο Σταθερότητας"

Νομιμοποιείται το δικαίωμα της επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών για την οικονομική, στρατιωτική, πολιτική χειραγώγησή τους και τον ασφυκτικό έλεγχό τους από τις "ευρωατλαντικές δομές"

Το σχέδιο για το μοίρασμα της βαλκανικής "λείας" και τη δημιουργία του "νέου χάρτη" έχει το όνομα "Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη". Το "Σύμφωνο Σταθερότητας" στην πραγματικότητα είναι ο καθορισμός των "κανόνων του παιχνιδιού" στις σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής, καθώς και ο εσωτερικός "μετασχηματισμός τους", με στόχο να ενταχθούν στη στρατηγική της σταδιακής ενσωμάτωσης των χωρών της περιοχής στις λεγόμενες ευρωατλαντικές δομές, τη μελλοντική ένταξή τους δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια, οι "ισχυροί" μέσα από το Σύμφωνο, φιλοδοξούν - και δεν το κρύβουν - να επηρεάσουν κατά το συμφέρον τους την πολιτική κατάσταση στις βαλκανικές χώρες και έτσι, "ομογενοποιημένες", να τις οδηγήσουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Τα χρήματα για την υλοποίηση του οικονομικού σκέλους της "ανασυγκρότησης" "θα" χορηγηθούν, όταν οι χώρες της περιοχής "εκδημοκρατιστούν", με άλλα λόγια αποκτήσουν το απαραίτητο, απόλυτα εξαρτημένο πολιτικό προσωπικό και μετατραπούν σε "πελάτες" του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, προκειμένου να "λύσουν" το πρόβλημα της "ασφάλειάς τους" και φυσικά έπεται η συνέχεια για τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια στην καθυπόταξη των οικονομιών τους.

Ταυτόχρονα με το "Σύμφωνο" "νομιμοποιείται" το δικαίωμα της επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών! Στην ουσία η προώθηση του διαβόητου "Συμφώνου Σταθερότητας" στα Βαλκάνια αποτελεί συνέχεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και πλαίσιο να συνεχίζονται και να εντείνονται όλων των μορφών οι επεμβάσεις για την προώθηση της "νέας τάξης" στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης - τονίζει το ΚΚΕ - φιλοδοξεί να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην προώθηση του συμφώνου για τη "Σταθερότητα στα Βαλκάνια", εντείνοντας τον ανταγωνισμό της με την Ιταλία και την Τουρκία στην περιοχή. Ηδη, έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της μελέτης των προβλημάτων ανοικοδόμησης των Βαλκανίων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια επιδιώκει την προώθηση του ελληνικού κεφαλαίου στη μοιρασιά...


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ