Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ
Πρόβλημα στα σχολεία από τους ελλιπείς διορισμούς

Την ανάγκη μαζικών διορισμών από την επετηρίδα, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμιας εκπαίδευση και να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), τονίζοντας ότι το αίτημα αυτό αποτελεί πάγια και κυρίαρχη θέση του Κλάδου.

"Παρά τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, ότι οι διορισμοί που θα γίνουν φέτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, ο συνολικός αριθμός των διοριζόμενων υπολείπεται κατά πολύ του περσινού", τονίζει η ΔΟΕ. Πέρσι διορίστηκαν 3.283 δάσκαλοι, 587 νηπιαγωγοί και 457 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ φέτος διορίζονται 1.432 δάσκαλοι, 500 νηπιαγωγοί και 612 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Δηλαδή, συνολικά 4.345 πέρυσι, έναντι 2.544 φέτος.

Οπως τονίζει η ΔΟΕ, "η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άφησε 1.000 οργανικές θέσεις δασκάλων κενές, επειδή δεν υπάρχουν επιτυχόντες από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, παρά την έγκαιρη και έντονη παρέμβαση της ΔΟΕ που ζήτησε οι θέσεις αυτές να καλυφθούν για φέτος από την επετηρίδα, με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρό πρόβλημα ομαλής λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων από το Σεπτέμβρη".

Προϋπόθεση για την ουσιαστική λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, την εφαρμογή ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων παλιννοστούντων μαθητών και άλλων ειδικών κατηγοριών μαθητικού πληθυσμού, είναι όπως υπογραμμίζει η ΔΟΕ, ο διορισμός ικανού αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ