Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πριν 30 μήνες στις 26.2.97 άφησε την τελευταία πνοή της στο δωμάτιο 511 του Νοσοκομείου του ΕΕΣ Αμπελοκήπων Αθήνας η

ΧΑΡΟΥΛΑ ΧΩΡΑΦΑΚΗ - ΚΕΠΕΣΗ.

Εθελόντρια προϊσταμένη αδελφή του ΕΕΣ από το 1954. Υπήρξε κόρη του Γεωργίου και της Αικατερίνης Χωραφάκη. Καλή με τα αδέλφια της όλα, υποδειγματική νύφη, με φροντίδα και στοργή για την πεθερά της. Αξια σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση, καλή συνάδελφος. Συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια - ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλακτη υπερασπίστρια της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ. Μέλος της ΠΕΑΕΑ (Παράρτημα Δραπετσώνας). Στην αξέχαστη μνήμη της ο Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Κλείνουν σήμερα τρία χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μου ο αγαπημένος μου σύζυγος ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης σε όλα τα βουνά της Ρούμελης, μαζί με τον καπετάνιο του Κρόνο, πήρε μέρος σε όλες τις μάχες και τραυματίστηκε. Στο ελληνοαλβανικό μέτωπο είχε ξανατραυματιστεί, θεραπεύτηκε και ξαναγύρισε πάλι στην Αλβανία. Με την κάθοδο των Γερμανών, παραλίγο να πιαστεί αιχμάλωτος. Για όλα αυτά η πατρίδα τον "αντάμειψε" και τον έστειλε εξορία στη Μακρόνησο.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαγδαληνή προσφέρει 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ, 10.000 δρχ. στο Κόμμα του το ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

***

Στις 11 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος αγωνιστής του ΚΚΕ και πρόεδρος των ΕΒΕ Παγκρατίου και στη συνέχεια γενικός γραμματέας της ΠΟΣ ΤΕΒΕ και τέλος πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθήνας ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΝΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του, ο συνάδελφός του και αντιστασιακός Νίκος Τσούκαλος προσφέρει 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ αντί για στεφάνι.

***

Στη μνήμη των ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ από το Μοναστηράκι Δωρίδας οι αδελφές τους προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ