Σάββατο 28 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σα να μη συμβαίνει τίποτε...

Απάντηση στην υπουργό Πολιτισμού Ε. Παπαζώη

Απάντηση στα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, η υπουργός πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, δίνει με δήλωσή του στο "Ρ" ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης.

"Η Ελισάβετ Παπαζώη είπε τόσα πολλά σα να μην είπε τίποτα" - επισημαίνει με δήλωσή του, στο "Ρ", ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Αγάπιος Σαχίνης,με αφορμή την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, της υπουργού Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη. "Η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι η πολιτική της στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με τα πολιτιστικά πράγματα, αλλά και γενικότερα στα ζητήματα του πολιτισμού της χώρας, έχει πλέον δικαιωθεί με όσα, κατά την άποψη της κυβέρνησης, έχουν διαδραματιστεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια και με την ύπαρξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης - Θεσσαλονίκη (ΟΠΠΕΘ)". Και συνεχίζει ο Αγ. Σαχίνης: "Πώς μπορούμε όμως να μιλάμε για πολιτισμό σε μια πόλη που τον τελευταίο καιρό έγινε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, για να χτυπηθεί ένας γειτονικός λαός; Η υπουργός μίλησε ακριβώς για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν είναι γνωστό ότι για να μπει κανείς στον ΟΛΘ χρειάζεται διαβατήριο, που να έχει τη σφραγίδα του Προξένου των ΗΠΑ και των στρατιωτικών επιτελών του ΝΑΤΟ. Και ακριβώς η προσπάθεια της κυρίας Παπαζώη να λειτουργήσει με αφαιρετικότητα, σα να μην έχει συμβεί τίποτα στην πόλη όλη αυτήν την περίοδο, δείχνει και την αμηχανία της, αλλά και τη μεγάλη πίστη της σ ' αυτήν τη βάρβαρη πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη".

"

Επίσης, η Ε. Παπαζώη έκανε σα να μη γνωρίζει τίποτε για τις παραπομπές των υπευθύνων του ΟΠΠΕΘ για κακουργήματα, αλλά και τις διεκδικήσεις δισ. από τους κατασκευαστές. Οπως και για τις κακοτεχνίες αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν έργα που δεν πρόκειται να τελειώσουν, αφού λείπουν τα κονδύλια. Τέλος, θέλω να παρατηρήσω σε όσα είπε η κ. Παπαζώη - πολύ κομψά είναι αλήθεια - για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι πλέον απόφαση της κυβέρνησης να μπει ταφόπετρα στο πολυδιαφημισμένο αυτό Φεστιβάλ, που χρόνια διατυμπάνιζε από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη ο κ. Βενιζέλος. Ετσι έχουμε το φαινόμενο, ο κάθε υπουργός πολιτισμού να εφαρμόζει την προσωπική του πολιτική, με βάση τις δεσμεύσεις του στα κέντρα εκείνα που υπαγορεύουν την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στον Πολιτισμό" - καταλήγει ο Αγ. Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ