Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στου "ΜΙΜΙΚΟΥ"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Την προετοιμασία του "εδάφους", δηλαδή εκείνων των προϋποθέσεων που θα κάνουν ελκυστική την επιχείρηση σε "επενδυτές", έχουν αναλάβει οι τρεις εκκαθαριστές που έχει τοποθετήσει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, στην εταιρία "Μιμίκος ΑΕ".Στα πλαίσια της "εξυγίανσης" οι εκκαθαριστές προχώρησαν σε 13 απολύσεις εργαζομένων,ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων στους 28 από τότε που η εταιρία μπήκε σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία. Αν σ' αυτές προστεθούν και άλλες 130 "οικειοθελείς αποχωρήσεις" που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τότε οι θέσεις εργασίας τα τελευταία 2 χρόνια μειώθηκαν κατά 160!

Σήμερα, στη "Μιμίκος" εργάζονται 615, ενώ το πρόγραμμα "εξυγίανσης" της ΑΤΕ προβλέπει διατήρηση 450 έως 500 θέσεων εργασίας. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, που λήγει στις 10/9, για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της "Μιμίκος".

Και στην "ΕΒΙΕΠ ΤΕΜΠΟ"

Συνεχίζει το "χορό" των απολύσεων η διοίκηση της "ΕΒΙΕΠ - ΤΕΜΠΟ", θυγατρική της πολυεθνικής ΖΗΜΕΝΣ, προκειμένου να "μειώσει το λειτουργικό κόστος" και να καρπωθεί το "ζεστό χρήμα" που προσφέρει η κυβέρνηση στην εργοδοσία μέσω του ΟΑΕΔ, αλλά και να αυξήσει τα, ήδη αυξημένα κατά 137%, κέρδη της.

Χτες προχώρησε σε άλλες οκτώ απολύσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολύσεων το τελευταίο τρίμηνο σε 44, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του σωματείο με τον Γερμανό γενικό διευθυντή της επιχείρησης, με τον τελευταίο να υπόσχεται ότι θα εξετάσει τις προτάσεις τους για να σταματήσουν οι απολύσεις.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση των εργαζομένων για να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ