Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Μαρκαριάν στο τιμόνι της Παραγουάης

Ο τέως προπονητής του Ιωνικού ανέλαβε τα ηνία της λατινοαμερικάνικης ομάδας

Εδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Ελλάδα την τελευταία αγωνιστική περίοδο, όταν οδήγησε τον Ιωνικό στην πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν έφυγε από τη χώρα μας, όμως δεν έμεινε άνεργος, αλλά, αντίθετα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Παραγουάης! Ο Ουρουγουανός τεχνικός κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στη χώρα της Νότιας Αμερικής, αφού στο παρελθόν έχει περάσει από τον πάγκο των δύο μεγαλύτερων συλλόγων της, της Ολύμπια Ασουνσιόν και της Τσέρο Πορτένο. Στόχος του είναι να οδηγήσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, ενώ ευχάριστα ήταν τα πρώτα νέα που άκουσε, αφού οι Κάρλος Γκαμάρα, Τσέλσο Αγιάλα και Φρανσίσκο Αρτσε ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά...

Τρία μεγάλα ονόματα του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου... ξανασυναντιούνται στους κόλπους της Εθνικής, ενόψει του αγώνα με τη Βοσνία για τα προκριματικά του ΕURO 2000. Για να ακριβολογούμε, οι γιοι τριών μεγάλων ποδοσφαιριστών της Σκοτίας, του Γκόρντον Στράχαν, του Κένι Νταλγκλίς και του Τζο Τζόρνταν, βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τον αγώνα με τη Βοσνία. Ο Πολ Νταλγκλίς, ο Γκέβιν Στράχαν και ο Αντριου Τζόρνταν θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους σε ανάλογες ένδοξες στιγμές όπως στο παρελθόν.

"Ανθρακωρύχος" ο Ρόμπσον

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας Μπόμπι Ρόμπσον θα είναι ο νέος μάνατζερ της Νιούκαστλ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο SKY TV.

Ο 66χρονος Ρόμπσον θ' αντικαταστήσει τον Ολλανδό Ρούουντ Γκούλιτ, ο οποίος παραιτήθηκε το Σάββατο. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι η παρουσίαση του νέου μάνατζερ θα γίνει αύριο (Παρασκευή) σε συνέντευξη Τύπου.

Οι "ανθρακωρύχοι" του Νίκου Νταμπίζα έχουν μόνο έναν βαθμό σε έξι αγώνες (το χειρότερο ξεκίνημά τους) και είναι δεύτεροι από το τέλος στον πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

Νίκη με απώλειες

"Πύρρειος" αποδείχτηκε η νίκη της Ιρλανδίας με 2 - 1 επί της Γιουγκοσλαβίας, χτες, στο Δουβλίνο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της "πρωτιάς" του 8ου προκριματικού ομίλου του EURO 2000, όμως στους δύο επόμενους κρίσιμους αγώνες θα στερηθούν των υπηρεσιών δύο βασικών παικτών τους. Ο Ρόι Κιν τραυματίστηκε στο πόδι και ο Ντένις Ιργουιν στον αχίλλειο τένοντα, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν τόσο το παιχνίδι του Σαββάτου εναντίον της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, όσο και την αναμέτρηση με τη Μάλτα στη Βαλέτα, την επόμενη Τετάρτη.

Στα "μαχαίρια" Τύπος - Ανελκά

Τώρα, το μόνο που μένει είναι οι Ευρωπαίοι αθλητικοί συντάκτες να ιδρύσουν "ιερή συμμαχία" εναντίον του Νικολά Ανελκά! Μετά τους Βρετανούς, τους οποίους ο Γάλλος είχε κατηγορήσει ως υπαίτιους της φυγής του από την Αρσεναλ, σειρά πήραν οι Ισπανοί. Ούτε... μήνα δεν έχει κλείσει ο 20χρονος στράικερ στη Μαδρίτη και με δηλώσεις του στην εφημερίδα (εννοείται της πατρίδας του) "Εκίπ" δήλωσε αποφασισμένος να τους κόψει την... καλημέρα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ