Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Χαμηλώνουν οι τόνοι για τη δολοφονία του Στ. Χάρπα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα της δολοφονίας του, Στέλιου Χάρπα, επανέλαβε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου.

Ο Μ. Παπαπέτρου είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες, σε σχέση με αυτό το απαράδεκτο και ατυχές γεγονός, οι οποίες ουσιαστικά θα διευκολύνουν αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τη νέα διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σημειώνει τη δήλωση Ντενκτάς πως πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία και το γεγονός ότι συνελήφθησαν τέσσερις Τουρκοκύπριοι και ανακρίνονται.

Ομως, είπε, αυτό το πράγμα από μόνο του δεν αρκεί και το ζητούμενο, τόνισε, για την κυβέρνηση είναι η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για τους εγκλωβισμένους (στα Κατεχόμενα) και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να πιέζει.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος καταδίκασε για άλλη μια φορά την απόπειρα εμπρησμού στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα και χαρακτήρισε ανεγκέφαλους και ανόητους αυτούς που τη διενήργησαν, υποσκάπτοντας έτσι τον αγώνα του κυπριακού λαού.

Στο προσκήνιο η πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Η πρόταση του Κύπριου Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ισχύει, παρόλον που έχει γίνει ανασχηματισμός, δήλωσε ο Μιχάλης Παπαπέτρου. "Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβλέψει οποιανδήποτε στιγμή ότι δημιουργούνται οι συνθήκες θετικής ανταπόκρισης για σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση", τόνισε.

Σε παρατήρηση ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως δεν έχει πείσει τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις πως είναι ο εγγυητής της ενότητας, ο κ. Παπαπέτρου επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κινηθεί συναινετικά προς όλες τις κατευθύνσεις και να ενισχύσει τις γέφυρες επικοινωνίας για αντιμετώπιση από κοινού της κρίσιμης φάσης που διέρχεται το Κυπριακό.

Νέος ειδικός απεσταλμένος

Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον διόρισε προχτές τον Αλφρεντ Μόζες,πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρουμανία, ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ που ανέλαβε τη θέση του μονίμου εκπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη.

Ο Α. Μόζες, διακεκριμένος νομικός της Ουάσιγκτον είχε διατελέσει πρόεδρος της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής και σύμβουλος του Προέδρου Τζίμι Κάρτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ