Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ,ο αδελφός του Νίκος προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των ΣΩΤΗΡΗ, ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ,καθώς και στη μνήμη των δεκάδων συγγενών τους που δολοφονήθηκαν από τους κατακτητές και το παρακράτος στον Εμφύλιο, ο Νίκος και η Αννα Αμπατιέλου προσφέρουν στην ΚΟ Γυθείου 50.000 δρχ.

* * *

Ο Ιωάννης Νικολάκης και ο Ν. Κ., από το Κορφοβούνι Αρτας, προσφέρουν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ. στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ,υπεύθυνου του ΕΛΑΣ στην περιοχή του, ο οποίος για την αντιστασιακή δράση του διώχτηκε και τραυματίστηκε από τρομοκράτες της Δεξιάς το 1945. Καθώς και στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΤΖΑ,λοχαγού του ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1947 στο Κάτω Αθαμάνιο Αρτας από τρομοκράτες της Δεξιάς, του ΒΑΪΟΥ ΧΑΡΙΛΟΗ,από το Δημαριό Αρτας, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, που πιάστηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες το 1946, πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 1947 στο Σταυράκι Ιωαννίνων.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ,από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, η Ελένη Μουρίδου - Χαραλάμπους προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,από το χωριό Μάλθη Μεσσηνίας, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ (καπετάν Ρήγα), που σκοτώθηκε στη θέση Καρυές Μεγαλόπολης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης, 10.000 δρχ. Βασίλης Σταυρόπουλος

* * *

Στις 28 Αυγούστου 1999, ενώ ταξίδευα για το Βόλο, πληροφορήθηκα το θλιβερό γεγονός του θανάτου του συναγωνιστή και πατριώτη μου ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ.Αλλαξα πορεία και βρέθηκα στο Βελεστίνο. Σε πρόλαβα Μιχάλη στην εκκλησία. Σε χαιρέτησα, σου χάιδεψα το ήρεμο μέτωπό σου και συλλυπήθηκα τη συντρόφισσά σου Βέτα και τις κόρες σου.

Πόσες μνήμες μου ήρθαν στο μυαλό. Προπάντων εκείνες τις δύσκολες μέρες το Μάρτη του 1950 στο Πήλιο, με τον αείμνηστο Γιώργο Τρικαλινό και τους εναπομείναντες συναγωνιστές, που ήρθες να συγκεντρώσεις εκτελώντας απόφαση του Κόμματος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.

Στη μνήμη σου προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΚΟ Αθήνας.

Δημήτρης Αγαπίου

* * *

Στη μνήμη του καλού φίλου και συντρόφου μας ΣΑΒΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Οικογένεια Λιλίκας Βασιλάκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ