Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Θα δράσουμε πρωταγωνιστικά"

Η Χριστίνα Τσεντούρου,μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, λέει σχετικά με τη δράση και τους στόχους του Μετώπου:

"Ως ΠΑΜΕ έχουμε ιεραρχήσει συγκεκριμένους στόχους πάλης και η υπόθεση της Παιδείας κυριαρχεί. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστικά πρέπει να δράσουν και όχι απλά ως συμπαραστάτες. Εχει γίνει συνείδηση ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι αντιδραστικές και υπηρετούν τους γενικούς στόχους που η ΟΝΕ έχει βάλει για λογαριασμό του κεφαλαίου, ώστε από τα πρώτα χρόνια - στα θρανία - να διαπαιδαγωγήσουν στην ΟΝΕδίτικη λογική τους αυριανούς εργαζόμενους.

Θέλουν - κεφάλαιο και κυβέρνηση - να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, να εκδιωχθούν από το Λύκειο μαζικά, κάτι που γρήγορα άρχισε να γίνεται. Θέλουν το εκπαιδευτικό σύστημα να προετοιμάζει τους αυριανούς εργαζόμενους, ώστε μοιρολατρικά να αποδέχονται και να είναι απασχολήσιμοι, ευέλικτοι εργαζόμενοι, μισοαπασχολούμενοι, πρόθυμοι να δέχονται ό,τι η εργοδοσία διαλέγει γι' αυτούς.

Κυρίως θέλουν να απομακρύνουν τον κίνδυνο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους. Απορρίπτουμε αυτή τη λογική και τα σχέδια στο σύνολό τους και τα πολεμάμε. Απορρίπτουμε όλη τη λογική ενίσχυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και, τελευταία, την προσπάθεια ενσωμάτωσής της στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με τη συζητούμενη χρηματοδότησή της για την ενισχυτική διδασκαλία. Ηδη ένα κομμάτι του δημόσιου έχει παραδοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού ο ΟΣΚ έγινε ΑΕ και ο καταστροφικός σεισμός ανέδειξε τις επιδιώξεις κατασκευαστών κτιρίων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δηλαδή.

Αυτή η αντιδραστική μεταρρύθμιση έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων και οι αγώνες και η πείρα τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Καλέσαμε όλα τα συνδικάτα, τους φορείς της εκπαίδευσης, των γονέων, το Συντονιστικό των μαθητών, ώστε από κοινού να οργανώσουμε την απόκρουση αυτής της επίθεσης. Με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ θα βρεθούμε, την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων, σε σχολεία, εργοστάσια, εργοτάξια, υπηρεσίες, γειτονιές. Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις σωματείων θα συνεχίσουμε. Με τοπικά και κεντρικά συλλαλητήρια θα προχωρήσουμε. Παράσταση μαζική στον υπουργό Παιδείας θα οργανώσουμε. Επιτροπές πλατιές κατά περιοχή θα επιδιώξουμε γι' αυτό το μεγάλο ζήτημα της Παιδείας. Θέλουμε η δράση να παίρνει όλο και πιο μαζικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους μαθητές να κουρελιάσουν αυτά τα μέτρα, να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερες προϋποθέσεις παρεμπόδισης αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης, αλλά και του κεντρικού κορμού της, που είναι η ΟΝΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ