Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Ας όψεται η διαιτησία...

Πετυχημένη εμφάνιση της Εθνικής, που στο μικρό τελικό έχασε από την Ιταλία και τους ρέφερι

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών κατά τη διάρκεια του μικρού τελικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Φλωρεντία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την τέταρτη θέση μετά την ήττα (δεύτερη σε αυτή τη διοργάνωση) από την "οικοδέσποινα" Ιταλία με 7-6, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Για άλλη μια φορά όμως η Εθνική μας έπεσε έρμαιο στα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών της συνάντησης και συγκεκριμένα του Βέλγου Σίμονς και του Ρώσου Γκάλκιν. Οπως και στο πρώτο παιχνίδι οι δυο "άρχοντες" του αγώνα έκαναν τα πάντα προκειμένου να στερήσουν από τη χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο. Ο Δημήτρης Μάζης που χρεώθηκε με δυο ποινές από την πρώτη κιόλας περίοδο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης που αποβλήθηκε στα μισά του αγώνα, η αποβολή του Γιώργου Αφρουδάκη, τα επιθετικά φάουλ που σφυρίζονταν σε μόνιμη βάση κατά της Εθνικής μας ήταν τα βασικά στοιχεία του έργου που έπαιξαν οι διαιτητές το Σάββατο. Μετά από όλα αυτά και πάλι καλά που οι διεθνείς μας πάλεψαν μέχρι το τέλος.

"Περιμέναμε κάποια προβλήματα από τη διαιτησία, αφού αντιμετωπίζαμε τους διοργανωτές, αλλά όχι και έτσι. Πάντως είμαστε ευχαριστημένοι από την τέταρτη θέση, αφού μας φέρνει παρέα με τις μεγάλες δυνάμεις στο χώρο του πόλο", δήλωσε μετά το παιχνίδι ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Μαυρωτάς.

Το τέταρτο σκαλοπάτι της Ευρώπης αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής μας όσον αφορά τη Γηραιά Ηπειρο, αφού ως γνωστό υπάρχει και η 2η θέση που κατέλαβε στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ του 1997 που έγινε στην Αθήνα. Για άλλη μια φορά η ελληνική υδατοσφαίριση απέδειξε ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, κάτι που ενόψει και του ΦΙΝΑ ΚΑΠ που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα στο Σίδνεϊ. Στόχος της Εθνικής μας είναι να εξασφαλίσει μέσω αυτής της διοργάνωσης της πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 που θα γίνουν στην ίδια πόλη. Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1-1, 2-2, 0-2, 3-2. Τα γκολ της Εθνικής μας σημείωσαν οι Χατζηθεοδώρου 2, Λοράντος 1, Μαυρωτάς 1, Αφρουδάκης 1, Θωμάκος 1.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Ουγγαρία που μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε της Κροατίας με 15-12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ