Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νότες αλληλεγγύης στην Πετρούπολη

Οι κάτοικοι της Πετρούπολης είναι, δυστυχώς, ανάμεσα σε εκείνους που γνώρισαν τη μανία του Εγκέλαδου. Ο πρόσφατος σεισμός έπληξε πολύ σοβαρά και αυτόν το δήμο και όπως είναι φυσικό και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πέτρας τροποποιείται, καθώς όλες οι θεατρικές παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί την προηγούμενη βδομάδα και αυτές που θα ακολουθούσαν ματαιώνονται. Θα πραγματοποιηθούν μόνο τέσσερις συναυλίες, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των σεισμοπαθών, τόσο οικονομική, όσο και ψυχολογική.

Αύριο (9 μ.μ.), στο Θέατρο Πέτρας, φιλοξενείται μια σπάνια συνάντηση στα σταυροδρόμια δύο αρχαίων μουσικών παραδόσεων. Πρόκειται για μια συναυλία με τίτλο "Ελληνες και Ινδοί" και "οδηγούς" τον κορυφαίο του ηπειρώτικου κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά,τον αδελφό του Αχιλλέα Χαλκιά,επίσης σπουδαίο σολίστα στο βιολί, τον δικό μας πλέον Ρος Ντέιλι (κρητική λύρα) και πέντε Ινδούς μουσικούς, τους: Daya Shankar (shenai - ινδικός ζουρνάς, από τους σημαντικότερους σολίστ του οργάνου αυτού στην Ινδία), Rakesh Chaurasia (bansuri - φλάουτο από μπαμπού), Rabindra Goswami (sitar), Deva Shish Dey (τραγούδι, φωνητικά) και Shubankar Banerjee (tabla, από τους πέντε κορυφαίους μουσικούς κρουστών της Ινδίας. Οι εισπράξεις από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σεισμόπληκτους του Δήμου. Τιμή εισιτηρίου: 4.000 και 3.000 (φοιτητικά) δραχμές.

Στον ίδιο χώρο, στις 22 Σεπτέμβρη (8.30 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί η συναυλία "Balkan Voices & Punk voices",μια νύχτα που "θέλει όσους βρεθούν εκεί αλληλέγγυους και αισιόδοξους". Συμμετέχουν: Ο διαβαλκανικός μουσικός θίασος "Barbuta" (αποτελείται από Τσιγγάνους και λόγιους μουσικούς, αλλά και αυτοδίδακτους πανκ από τη Ρουμανία), το αλβανικό συγκρότημα"Κουρμπέτι" (που στη γλώσσα του γειτονικού λαού σημαίνει ξενιτιά), ο Γιουγκοσλάβος συνθέτης, ηθοποιός και κιθαρίστας Vojislav Ivanovic,o Dan Nazare και ο Jose Ganzalez.Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν οι"Κουμπότρυπες Α.Ε." και οι "Panx Romana".Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, για την είσοδό σας στο χώρο της συναυλίας αρκεί ένα γάλα εβαπορέ.

Στις 24/9 (9 μ.μ.), διοργανώνεται, με ελεύθερη είσοδο, συναυλία δημοτικής και λαϊκής παράδοσης, από την Πανελλήνια Ενωση Παραδοσιακής Μουσικής Ελλάδας - Εξωτερικού, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και προέδρου της Ενωσης, Ηρακλή Βλάχου.

Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Πέτρας θα ολοκληρωθούν με συναυλία των "Σώκρατες",στις 2 Οκτώβρη (9 μ.μ.). Μια βραδιά πλημμυρισμένη με τα ηχοχρώματα του θρυλικού ελληνικού ροκ συγκροτήματος, που διαλύθηκε πριν 15 χρόνια. Οι Γιάννης Σπάθας, Αντώνης Τουρκογιώργης και Γιώργος Τρανταλίδης συναντώνται και πάλι, επί σκηνής, για να παρουσιάσουν τις γνωστές πλέον επιτυχίες τους, διασκευές με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος από την παγκόσμια ροκ σκηνή, καθώς και μια σειρά ανέκδοτων δικών τους συνθέσεων. Οι εισπράξεις από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σεισμόπληκτους του Δήμου. Τιμή εισιτηρίου: 4.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ