Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΦΟΥΡ»: Ξεκινούν σήμερα οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος, Ομόνοια). Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν μόνο με την ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας τις εξής ώρες: Τετάρτη έως και Σάββατο, 11 π.μ. - 6 μ.μ. Κυριακή, 10 π.μ. - 3 μ.μ. Χτες, αντιπροσωπεία του σωματείου εμποδίστηκε από τη διοίκηση του «Καρφούρ» στην Αργυρούπολη να μιλήσει με τους εργαζόμενους.

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Στις 18 Νοέμβρη ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 9 Δεκέμβρη. Την 1η Νοέμβρη στη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των μεταλλεργατών εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή και από τις 5 έδρες της, οι μεταλλεργάτες έδωσαν τις 4 στις ταξικές δυνάμεις της Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών (312 ψήφοι, ποσοστό 87%). Στις προηγούμενες εκλογές για την Εφορευτική Επιτροπή, η ΑΕΜ είχε συγκεντρώσει 232 ψήφους, ποσοστό 53% και είχε πάρει 3 έδρες.

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τρεις εκπροσώπους στο νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Μετάλλου στα Γιάννενα και έναν αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο εκλέγουν οι ταξικές δυνάμεις (στις προηγούμενες εκλογές δε συγκρότησαν ψηφοδέλτιο). Σε σύνολο 78 ψηφισάντων (4 άκυρα), η ΕΣΑΚ έλαβε 28 ψήφους. Η παράταξη του ΝΑΡ έλαβε 46 ψήφους (4 έδρες, ένας αντιπρόσωπος στο ΕΚ).

ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ: Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Κέτερινγκ «Γιουρέστ» και «Αμπέλα» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η διοίκηση της επιχείρησης, που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε 18 απολύσεις. Τα επιχειρησιακά σωματεία έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία. Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού κάλεσε χτες σε σύσκεψη τις διοικήσεις των σωματείων, όπου αποφασίστηκε άμεσα να γίνουν εξορμήσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλήμματα, ενιαία να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

«ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ»: Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ», στο εργοστάσιο της Χαλκίδας. Με 3ωρες στάσεις εργασίας από την περασμένη Δευτέρα διεκδικούν την άμεση ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων.

«ΣΟΚΟΤΑΜΠ»: Την απόγνωση των καπνεργατών μετέφερε χτες στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο ΕΚΘ μία από τις εκατοντάδες καπνεργάτριες της «ΣΟΚΟΤΑΜΠ» που μένουν χωρίς δουλιά και στερούνται το δικαίωμα να βγουν στο ταμείο ανεργίας. Παρά τις δεσμεύσεις της πολυεθνικής ότι θα εξασφάλιζε 100 ένσημα για κάθε καπνεργάτη, τελικά με πρόσχημα την έλλειψη καπνού η εταιρεία πετά στο δρόμο όσους έχουν από 50 μέχρι και 70-80 ένσημα.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΗΛΕΙΑΣ: Να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο με το οποίο χαρίζει χρέη εκατομμυρίων σε μεγαλοοφειλέτες ζητά με έγγραφό της προς το υπουργείο Εργασίας η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι αντί η κυβέρνηση και η διοίκηση του ιδρύματος να απαιτήσουν τις οφειλές των εργοδοτών, «χαρίζουν τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας στους κλέφτες».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Στα δικαστήρια σέρνουν κυβέρνηση και διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) τους εργαζόμενους της εταιρείας, που κήρυξαν για αύριο 3ωρη στάση εργασίας, αντιδρώντας στην εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων αναμένεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ