Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Σάββατο 11 Νοέμβρη

- Ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Πετρούπολης διοργανώνει, ώρα 6.30 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο του Δήμου (Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας), εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ.

Κυριακή 12 Νοέμβρη

- Εκδήλωση για τα 65 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, τα 62 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνεται, ώρα 10.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διοργανωτές είναι οι αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης.

- Τιμώντας τα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΕΠΠ διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Λιλαία (Αγόριανη) Παρνασσού, τη γενέτειρα του αείμνηστου Διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, Καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου). Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής 12.11.2006, ώρα 8 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος, με επιστροφή την ίδια μέρα το βράδυ.

- Το Παράρτημα Αγίων Αναργύρων του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει εκδήλωση τιμής, ώρα 6:30 μ.μ., στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Νικολάου Πλαστήρα και Κλεισούρας).

- Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού οργανώνουν την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στο χωριό Παναγιά του Δήμου Κεραμιών εκδήλωση προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ και των κατοίκων των Κεραμιών που έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά εναντίον των κατακτητών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής που πάνω τους ξέσπασε με τον πιο κτηνώδη τρόπο η χιτλερική βαρβαρότητα.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 9 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Χανίων. (Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 28210 - 58900, 28210 - 68235).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ