Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Την Τρίτη 14 Νοέμβρη η κινητοποίηση

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Εργασίας
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Εργασίας
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που σπρώχνει μαζικά τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία, αλλά και στα σχέδια για τη λεγόμενη Κάρτα Αναπηρίας, που αποτελεί εργαλείο για παραπέρα περικοπές των παροχών προς τους ανθρώπους με αναπηρία, ετοιμάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλώντας σε παναναπηρική συγκέντρωση μεθαύριο Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

«Τέρμα πια στις αυταπάτες. Η κάρτα αναπηρίας γίνεται κατ' απαίτηση της ΕΕ, για το χτύπημα των αναπηρικών συντάξεων, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης», επισημαίνει η ΣΕΑΑΝ. Λέει ακόμα, «τέρμα στην κοροϊδία με τις διάφορες προκηρύξεις του νόμου 2643 που στο μόνο ουσιαστικά που χρησίμευσαν ήταν στους μηχανισμούς όλων των κυβερνήσεων και του παραμάγαζου τους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), για εκμετάλλευση της ανάγκης για δουλιά των τυφλών και των αναπήρων».

Και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους ανέργους, τους μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους με αναπηρία και τις οικογένειές τους να διεκδικήσουν άμεση πρόσληψη όλων των ανέργων αναπήρων με ευθύνη του κράτους, να προσλαμβάνονται οι ανάπηροι ικανοί προς εργασία με την αποφοίτησή τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επαγγελματική σχολή ή το πανεπιστήμιο. Ιδρυση δημόσιου δικτύου προστατευμένων εργαστηρίων για τους αναπήρους και τους τυφλούς που δεν μπορούν να ενταχθούν στην ανοιχτή αγορά εργασίας. Εργαστήρια που θα λειτουργούν με κοινωνικό έλεγχο, θα είναι εγγυημένα τα εργασιακά δικαιώματα σ' αυτά, αναπήρων και μη, και τα προϊόντα τους θα απορροφούνται 100% με ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ