Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στα μέτρα των πρωτοπόρων

Ο Ριβάλντο πέρασε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ
Ο Ριβάλντο πέρασε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ
Η ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής, δεν επέφερε αλλαγές, στην κατάταξη της κορυφής. Η τριάδα των προπορευομένων κέρδισε και έτσι συνεχίζει την πορεία της, από τις ίδιες θέσεις. Αντίθετα, στα υπόλοιπα... πατώματα είχαμε ανακατατάξεις, θετικές για κάποιους, αρνητικές για άλλους.

Ο Ολυμπιακός, με αρκετές αλλαγές, επέστρεψε στις νίκες, αλλά και τις καλές εμφανίσεις. Με πρωταγωνιστή τον Ριβάλντο, που πέτυχε τρία γκολ, συνέτριψε την Καλαμαριά 5-0. Ηταν μια - ουσιαστικά - εύκολη επικράτηση για τους γηπεδούχους, ειδικά στην επανάληψη. O Τροντ Σόλιντ δήλωσε ικανοποιημένος «από όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και όχι μόνο από τους νέους».

Με το... αγαπημένο του 1-0 επιβλήθηκε ο Παναθηναϊκός του Εργοτέλη, στο Ηράκλειο, και παρέμεινε στη 2η θέση. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί. Στην επανάληψη βελτιώθηκαν, αλλά για να πάρουν τη νίκη, χρειάστηκε ένας «κεραυνός» του Μπόβιο, από περίπου 35 μέτρα. Ο Μουνιόθ παραδέχτηκε πως «είχαμε λίγες ευκαιρίες για να το πετύχουμε νωρίτερα» και απέδωσε (όπως και κάποιοι παίχτες του) την όχι ικανοποιητική εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο («βαρύς και γλιστερός»).

Ο διττός στόχος επιτεύχθηκε απόλυτα για την ΑΕΚ. Το πρώτο ζητούμενο ήταν οι 3 βαθμοί. Και τους εξασφάλισε, μάλλον γρήγορα και εύκολα. Το έτερο ζητούμενο ήταν να εξωραΐσει τις εντυπώσεις της ήττας - αποκλεισμού, από το Χαϊδάρι. Το κατάφερε με την - αρκετά καλή, κατά διαστήματα - απόδοσή της και το ευρύ σκορ. Ενδεικτική, της σημασίας του δεύτερου επιδιωκομένου, είναι η αναφορά του Φερέρ: «Η ομάδα απέδειξε ότι έχει αξιοπρέπεια και στην πρώτη ευκαιρία που είχαμε, μετά από αυτό το παιχνίδι, καταφέραμε και διαλύσαμε κάθε αμφιβολία».

Χάρη στην εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου και την αξιοποίηση των λαθών που έκαναν οι γηπεδούχοι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε το Αιγάλεω και «σκαρφάλωσε» στην 4η θέση. Ακατάλληλη για καρδιακούς ήταν η αναμέτρηση στη Νίκαια. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 90' και ο Ιωνικός ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Βαθμολογική «ανάσα» για την Ξάνθη, που κέρδισε τον Ατρόμητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ