Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα ρεκόρ κερδοφορίας

Ενσωματώνεται στον όμιλο της «Αγκρικόλ» η Εμπορική

Σε νέα ύψη εκτοξεύτηκαν στο 9μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης του 2006 τα κέρδη και της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ - σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις - προχωρούν και οι διαδικασίες για την ενσωμάτωση της τράπεζας στον όμιλο της γαλλικής «Κρεντί Αγκρικόλ». Σύμφωνα με τον ισολογισμό 9μηνου που δημοσιοποιήθηκε χτες, τα καθαρά κέρδη για την Εμπορική Τράπεζα εκτοξεύτηκαν σε 94,2 εκατ. ευρώ (από 67,4 εκατ. ευρώ στο περσινό 9μηνο), παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 39,8%, περίπου στο μεσοσταθμικό ύψος που διαμορφώνονται τα κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου.

Το νέο αφεντικό, η «Κρεντί Αγκρικόλ» προχωρά στην εξειδίκευση των μέτρων έτσι ώστε η Εμπορική να «εναρμονιστεί με τις πρακτικές και τις μεθοδολογίες» που εφαρμόζονται στον όμιλο της γαλλικής τράπεζας. Οι Γάλλοι τραπεζίτες έχουν ήδη αναγγείλει τις προθέσεις τους τόσο για την «αποδοτικότητα» των τραπεζοϋπαλλήλων της όσο και για να απεμπλακούν από τις μη τραπεζικές δραστηριότητες. Στην ουσία, η καμπάνα χτυπάει και για τους εργαζομένους στην Εμπορική Τράπεζα, καθώς οι εκπρόσωποι της «Κρεντί Αγκρικόλ», προ μηνών, ομολόγησαν πως μέχρι το 2008 θα έχει ολοκληρωθεί πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» (διάβαζε απολύσεων) για 500 εργαζόμενους, που θα συνδυαστεί με 250 προσλήψεις. Προϊδέασαν επίσης και για τις νέες νόρμες εργασίας, λέγοντας πως σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι στην Εμπορική Τράπεζα πωλούν κατά μέσο όρο 2,5 τραπεζικά προϊόντα ανά πελάτη έναντι περίπου 7 στη Γαλλία. Είναι φανερό πως η ιδιωτικοποίηση συνεπάγεται την εντατικοποίηση της εργασίας που περνά μέσα από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

  • «Μπουμ» κερδών καταγράφει και ο ισολογισμός 9μηνου της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), η οποία σε επίπεδο ομίλου απέσπασε κέρδη ύψους 113 εκατ. ευρώ με αύξηση 24,6% και σε επίπεδο τράπεζας 108,7 εκατ. ευρώ με αύξηση 97,6%. Τα κέρδη του ομίλου της ΑΤΕ επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση που εμφανίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ