Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Θεόδωρος Αναστασάκος
Θεόδωρος Αναστασάκος
Φωτ,

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Γαργαρέτας στο Κουκάκι γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΣΟΦΟΥΛΑΣ Κανιάρη - ΛΙΑΚΟΥ.

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας αδελφή και θεία Σοφούλα Κανιάρη-Λιάκου από την Καλλιθέα Θηβών, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Κόρη πολυμελούς αντιστασιακής αγροτικής οικογένειας, ήταν δοσμένη στους αγώνες για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην Κατοχή με την ίδρυση της ΕΠΟΝ εντάχθηκε αμέσως στις γραμμές της και πρόσφερε τις υπηρεσίες της στον απελευθερωτικό αγώνα και στους μετέπειτα κοινωνικούς αγώνες της πατρίδας μας.

Στη ζωή συνδέθηκε με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Λιάκο από το Ιλιο.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου και 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα αδέλφια Κατίνα και Μελέτης Κανιάρης, Αγγελική και Αποστόλης Αργυρόπουλος, Δημήτρης Κανιάρης, Βάγια και Αποστόλης Κανιάρης.

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

* * *

Φωτ.

Στις 19 Νοέμβρη, Κυριακή, στην εκκλησία Παναγίας στο Λουτράκι γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΟΥ (Μπουγιούκα)

Ο Κ. Ζερβός γεννήθηκε στην Περαχώρα Κορινθίας το 1917. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Στην Κατοχή εντάχθηκε και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΕΑΜ στο χωριό του. Το 1943 σε μπλόκο Γερμανών πιάστηκε και στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία. Με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στη Γερμανία απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του. Αμέσως άρχισαν οι διωγμοί εναντίον του από παρακρατικούς τρομοκράτες και ΜΑΥδες. Εγινε απόπειρα δολοφονίας του από τους τρομοκράτες της Βόχας. Πέρασε στην παρανομία με τα δυο αδέλφια του. Πιάστηκε στην Αθήνα και καταδικάστηκε. Οταν αφέθηκε ελεύθερος εντάχτηκε στην ΕΔΑ. Πιάστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών και εξορίστηκε στα Γιούρα και στη Λέρο.

Κώστας Ζερβός
Κώστας Ζερβός
Με τη μεταπολίτευση, ως οικοδόμος δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Υπήρξε πρόεδρος Οικοδόμων και του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου-Περαχώρας και μετά τη συνταξιοδότησή του πρόεδρος του Παραρτήματος Λουτρακίου της ΠΕΑΕΑ και των συνταξιούχων. Ηταν πάντα «παρών» στους αγώνες των εργαζόμενων.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των αδελφών του ΣΠΥΡΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, ο αδελφός τους Αριστείδης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου.

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή, 19 Νοέμβρη στις 9.30 π.μ. στο Μαυροβούνι Γυθείου γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ

Στη μνήμη του η οικογένειά του, η μητέρα του, τα αδέλφια του και οι θείοι του Λευτέρης και Μαρία Αναστασάκου προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Γυθείου, 500 ευρώ στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ