Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2374

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη εκπόνησης της μελέτης «Αξιοποίηση υγρότοπου Κεφαλοβρύσου»

Ο Δήμος Φαλώρειας προκειμένου να αναθέσει την εκπόνηση της παραπάνω μελέτης καλεί τους ενδιαφερόμενους μελετητές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα σε 20 ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται σύμφωνα με το Ν. 716/77 και τα εκτελεστικά του ΠΔ. Η ανάθεση της μελέτης θα γίνει με απευθείας επιλογή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 11, του Ν. 716/77 με παράλληλη τήρηση της διαδικασίας του άρθρου 2 του ΠΔ 194/79.

Για την εκπόνηση της μελέτης ισχύουν οι διατάξεις του Ν. 716/77, των ΠΔ 194/74 και 696/74 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 515/89.

Στο αντικείμενο της μελέτης είναι η αξιοποίηση του υγρότοπου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεφαλοβρύσου καθώς και η προέγκριση χωροθέτησης και περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι (6) μήνες και η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ΕΠΤΑ.

Η αμοιβή της μελέτης προεκτιμάται στο ποσό των 15.000.000 δρχ. συν το ΦΠΑ η, δε συμβατική αμοιβή θα καθοριστεί σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 11 του Ν. 716/77.

Θα γίνουν δεκτές προτάσεις - εκδηλώσεις ενδιαφέροντος γραφείων μελετών ή συμπράξεων γραφείων μελετών που έχουν πτυχία κατηγορίας 1 (χωροταξική) τάξης Α (προεκτιμώμενη αμοιβή 3.000.000 κατ' αποκοπή), κατηγορίας 6 (αρχιτεκτονική) τάξης Α ή Β (προεκτιμώμενη αμοιβή 6.000.000), κατηγορίας 20 (γεωλογικά) τάξης Α (προεκτιμώμενη αμοιβή 2.000.000) κατηγορίας 21 (γεωτεχνικά) τάξης Α (προεκτιμώμενη αμοιβή 2.000.000) και κατηγορίας 27 (περιβαλλοντικά) τάξης Α (προεκτιμώμενη αμοιβή 2.000.000 κατ' αποκοπή).

Επιτρέπονται οι συμπράξεις σύμφωνα με το νόμο 716/77 και τα εκτελεστικά ΠΔ με συνυποβολή υπεύθυνης δήλωσης που υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο κάθε γραφείου που συμπράττει, με την οποία αποδέχεται τη σύμπραξη για την από κοινού εκπόνηση της μελέτης, τον τρόπο που θα κατανεμηθεί η αμοιβή μεταξύ των μελετητών που συμπράττουν και ορίζει νόμιμο εκπρόσωπό του στον εργοδότη.

Οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία του Δήμου Φαλώρειας μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 20 ημερών.

Η ανάθεση της μελέτης θα γίνει με απευθείας επιλογή με εφαρμογή της παραγράφου 7, του άρθρου 11, του Ν. 716/77 και των διατάξεων των εκτελεστικών του διαταγμάτων μεταξύ των οποίων και το ΠΔ 194/79.

Η αίτηση, που σε περίπτωση σύμπραξης γραφείων μελετών πρέπει να υπογράφεται από τους νόμιμους εκπροσώπους των γραφείων, θα πρέπει να συνοδεύεται, με ποινή αποκλεισμού, από τα παρακάτω στοιχεία:

α. Φωτοαντίγραφο πτυχίου και υπεύθυνη δήλωση (σε έντυπο του Ν. 1599/86 άρθρο 8) για την ισχύ του πτυχίου, την έδρα και την ταχυδρομική διεύθυνση του γραφείου και ότι δεν υπάρχουν λόγοι αποκλεισμού από την ανάθεση της μελέτης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 716/77.

β. Υπεύθυνη δήλωση σε έντυπο του Ν. 1599/86, άρθρο 80 για τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί την τελευταία πενταετία και για τις εν ενεργεία μελέτες πάσης φύσεως του γραφείου που έχουν ανατεθεί από οποιονδήποτε φορέα δημοσίου συμφέροντος. Στις παραπάνω μελέτες να περιληφθούν και οι μελέτες των εταίρων. Για τις εν ενεργεία μελέτες να δηλωθεί σε μορφή πίνακα η ημερομηνία ανάθεσης και μελέτης (π.χ. απόφασης ανάθεσης ή σύμβασης) ο φορέας ανάθεσης, το στάδιο μελέτης που προβλέπεται να εκπονηθεί, η προεκτιμώμενη αμοιβή μελέτης όπως έχει διαμορφωθεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης (με βάση τον τελευταίο Σ.Π. ή τον προϋπολογισμό του τελευταίου υποβληθέντος σταδίου μελέτης), η προβλεπόμενη χρονολογία περάτωσης, το ποσοστό συμμετοχής, το ποσό που έχει εισπραχθεί από το γραφείο ή τον εταίρο και αφού εκτιμηθεί, το υπολειπόμενο για είσπραξη χρηματικό ποσό. Για τις μελέτες για τις οποίες προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι βρίσκονται σε αναστολή θα πρέπει να προσκομισθούν στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς που θα πρέπει να δηλωθούν και οι μελέτες που εκπονεί το γραφείο ή οι εταίροι του, για λογαριασμό εργολάβων στα πλαίσια εν ενεργεία εργολαβιών. Για τις μελέτες αυτές θα πρέπει να δηλωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος περάτωσης, το ποσό που έχει εισπραχθεί και το υπολειπόμενο για είσπραξη ποσό.

γ. Υπεύθυνη δήλωση (σε έντυπο του Ν. 1599/86 άρθρο 8) στην οποία θα αναφέρονται τα οικονομικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών συμβούλου και ο χρόνος παροχής των υπηρεσιών αυτών προς οιονδήποτε φορέα δημοσίου συμφέροντος.

δ. Υπεύθυνη δήλωση (σε έντυπο του Ν. 1599/86 άρθρο 8) για την εμπειρία του γραφείου σε παρόμοιες μελέτες, τον εξοπλισμό του, την οργάνωσή του, το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα των μελετητών. Επισημαίνεται ότι ο μελετητής που θα επιλεγεί πρέπει να υποβάλει αποδεικτικά στοιχεία των εργασιακών σχέσεων που έχει δηλώσει.

ε. Υπεύθυνη δήλωση (σε έντυπο του Ν. 1599/86 άρθρο 8) των γραφείων μελετών όπου θα καθορίζεται η διάρθρωση της ομάδας στον εργοδότη σε περίπτωση σύμπραξης.

στ. Υπεύθυνη δήλωση (σε έντυπο του Ν. 1599/86 άρθρο 8) των περί αποδοχής της σύμπραξης σε περίπτωση συμπραττόντων γραφείων μελετών στην ίδια κατηγορία, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΠΔ 923/78, η οποία θα υπογράφεται από τους νόμιμους εκπροσώπους των γραφείων και θα αναφέρει τον τρόπο κατανομής της αμοιβής της μελέτης ξεταξύ των συμπραττόντων γραφείων καθώς και τον έναντι του εργοδότου νόμιμο εκπρόσωπο των συμπραττόντων γραφείων.

Η επιτροπή επιλογής διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει τους ενδιαφερόμενους για παροχή διευκρινίσεων και συμπληρωματικών στοιχείων.

Η παρούσα να δημοσιευθεί αυτούσια στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ.

Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης θα βαρύνουν τον ανάδοχο της μελέτης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από τον Δήμο Φαλώρειας τηλ. 0431/85373 ή από την ΤΥΔΚ Ν. Τρικάλων τηλ. 0431-28069.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ