Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα κατορθώματα του «μεγάλου συνασπισμού»

Από «επιτυχία» σε «επιτυχία» βαδίζει στη Γερμανία η κυβέρνηση συνεργασίας χριστιανοδημοκρατών - σοσιαλδημοκρατών. Μετά την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων προχώρησε στη φορολογική μεταρρύθμιση με αποκλειστικά κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.

Στο ρόλο του πιλότου για τις υπόλοιπες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ αποδεικνύει ότι όσα ενώνουν τους συνεταίρους του «μεγάλου συνασπισμού» είναι πολύ περισσότερα και πολύ σημαντικότερα απ' όσα, πιθανόν, τους χωρίζουν.

Με την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, την αλλαγή του τρόπου μέτρησής της και την «εξαφάνιση» χιλιάδων ανέργων από τα σχετικά μητρώα, «πέτυχε» τη μείωση της ανεργίας σε 9,8%. Ποσοστό το οποίο πανηγυρίστηκε τόσο από τους χριστιανοδημοκράτες, όσο και από τους σοσιαλδημοκράτες...

«Ξημέρωσε καλή μέρα για το μεγάλο συνασπισμό» ανακοίνωσε χαμογελαστή στους δημοσιογράφους η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία τον Οκτώβρη.

Εξίσου ενθαρρυντικά για τη γερμανική κυβέρνηση και τους Γερμανούς επιχειρηματίες είναι τα αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από 25% σε 15%.

Αφού, όμως, οι επιχειρηματίες πληρώνουν λιγότερους φόρους, από πού προκύπτει η αύξηση των φορολογικών εσόδων, κατά 20 δισ. ευρώ το 2006; Η απάντηση είναι προφανής: Από τους εργαζόμενους!

Η αύξηση του ΦΠΑ σε συνδυασμό με την αύξηση των έμμεσων φόρων και οι αυξήσεις των συνταξιοδοτικών εισφορών έφεραν, κατά κύριο λόγο, τα 20 δισ. ευρώ στα ταμεία της κυβέρνησης Μέρκελ και του «μεγάλου συνασπισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ