Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τραγούδια του αγώνα

Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλά για τον πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή «Εχει γούστο», που θα προβληθεί σήμερα στις 18.00 από την ΕΤ-1. Μιλά στην Μπήλιω Τσουκαλά για τη σύλληψη του Μίκη την 21η Απρίλη 1967, για την εξορία και τα «πέτρινα» χρόνια της δικτατορίας.

Τραγούδια του συνθέτη ερμηνεύει ζωντανά στην εκπομπή η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» από τα έργα του «Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, «Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ασυμβίβαστος» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Λαϊκά» σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου, «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» και «Τα τραγούδια του αγώνα», σε στίχους δικούς του. Ερμηνεύουν η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης, ο Δημήτρης Υφαντής αλλά και ο μαέστρος Τεό Λαζάρου.

Επίσης, ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας μιλά στην Μπήλιω Τσουκαλά για το ιστορικό «κλικ» που έκανε με τη φωτογραφική του μηχανή τη νύχτα του Πολυτεχνείου, όταν αποτύπωσε τη σκηνή που το τανκ γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ