Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Προκλητική μονοφωνία

Από τις 13 ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ, τον τελευταίο μήνα, μόνο στις δύο συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων!

Η πάγια τακτική της κρατικής τηλεόρασης για την προβολή του κυβερνητικού έργου συνεχίζεται, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ. Σε όλες σχεδόν τις ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ «πρωταγωνιστές» είναι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης. Για να υπάρχει δήθεν και «αντίλογος» καλούνται εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συναινεί στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Αποκλεισμένοι από το σίριαλ του δικομματισμού, που παίζεται στην ΕΡΤ, είναι οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων. Σε κρίσιμες συζητήσεις, που τον τελευταίο καιρό αφορούν μεταξύ άλλων το ασφαλιστικό, το πανεπιστημιακό άσυλο, τους συμβασιούχους και την εξωτερική πολιτική, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης αποκλείουν εκπροσώπους του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων παραβιάζοντας την πολιτική πολυφωνία. Οι Ελληνες πολίτες, που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος συμβάλλοντας καθοριστικά στα έσοδα της ΕΡΤ, βρίσκονται πάντα στο ίδιο δικομματικό έργο θεατές.

Από τις 13 ενημερωτικές εκπομπές που μεταδόθηκαν από τη ΝΕΤ το διάστημα από 23 Οκτώβρη μέχρι χτες 20 Νοέμβρη 2006 μόνο σε δύο εκπομπές συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

(23/10)«Προσκήνιο», με τον Γιάννη Πολίτη. Καλεσμένοι οι Ζέττα Μακρή (ΝΔ), Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Δημαράς, Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΝ) και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου. (Δε συμμετείχε εκπρόσωπος του ΚΚΕ).

(26/10)«Η άλλη όψη» καλεσμένος του Μανώλη Κοττάκη ο Μανώλης Γλέζος.

(28/10)«Ζουμ στα πρόσωπα και τα γεγονότα», με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Καλεσμένοι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής.

(30/10)«Προσκήνιο», με τον Γιάννη Πολίτη. Καλεσμένοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ και ο Μίμης Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ.

(5/11)«Press», με τον Κωνσταντίνο Ζούλα. Καλεσμένοι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος από τη ΝΔ και ο Χρήστος Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ) με θέμα την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

(6/11)«Προσκήνιο», με τον Γιάννη Πολίτη. Ηταν το πρώτο debatet των γραμματέων των δύο μεγάλων κομμάτων μετά τις δημοτικές εκλογές. Καλεσμένοι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

(11/11)«Ζουμ στα πρόσωπα και τα γεγονότα», με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Θέμα οι μισθοί των δικαστών. Καλεσμένοι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου από το ΠΑΣΟΚ.

(12/11)«Press», με τον Κωνσταντίνο Ζούλα. Καλεσμένος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

(13/11)«Προσκήνιο». Καλεσμένοι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων -ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης και οι Χρήστος Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Μαυρίκος (ΚΚΕ) και Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΝ).

(16/11)«Η άλλη όψη», με τον Μανώλη Κοττάκη. Παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και καλεσμένη ήταν η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αποκαλύπτοντας την «άγνωστη Μαριέττα» παρουσιάζοντας το πορτρέτο της.

(18/11)«Ζουμ στα πρόσωπα και τα γεγονότα», με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Θέμα η επόμενη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου και το άσυλο. Καλεσμένοι ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ).

(19/11)«Press» καλεσμένοι του Κωνσταντίνου Ζούλα για να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Αννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ).

(20/11)«Προσκήνιο», με τον Γιάννη Πολίτη. Στο πάνελ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου και εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων.


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ