Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ
Διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα

Να μη γίνουν πράξη τα αντιαλιευτικά μέτρα του κανονισμού 1281/2005, απαίτησαν αγωνιστικά χτες στην Αθήνα εκατοντάδες παράκτιοι αλιείς. Παράλληλα, σήμερα συζητούνται στο Συμβούλιο Αλιείας της ΕΕ νέα περιοριστικά μέτρα για τη μεσογειακή αλιεία.

Οι παράκτιοι αλιείς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πήγαν στη Βουλή και στη συνέχεια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μαζί τους βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και ο υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Σφυρής, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση του Κόμματος. Σε συνάντηση εκπροσώπων τους, παρουσία και του βουλευτή του ΚΚΕ, με τον υφυπουργό Αλ. Κοντό, ο τελευταίος έδειξε συγκατάβαση, αλλά το θέμα είναι τι θα εφαρμόσει τελικά η κυβέρνηση. Γιατί, ως γνωστό, εφαρμόζει επακριβώς ό,τι επιβάλλει η ΕΕ.

Ενα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν είναι ότι οι παράκτιοι καλούνται, με βάση το σχετικό κανονισμό, να δηλώσουν ποιο είναι το κύριο αλιευτικό εργαλείο τους. Πράγμα που ανοίγει το δρόμο για να επιβληθούν περιορισμοί για τα υπόλοιπα αλιευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούν και να υπάρξει συρρίκνωση της δραστηριότητάς τους και εγκατάλειψη του επαγγέλματος. Ο Αγγ. Τζέκης επισήμανε στους μετέχοντες στην κινητοποίηση πως ο σχεδιασμός και τα μέτρα της ΕΕ αποσκοπούν στο να εγκαταλείψουν το επάγγελμα οι μικρομεσαίοι ψαράδες και τους κάλεσε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ