Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ιδού οι προβοκάτορες!

Νάτοι οι «γνωστοί - άγνωστοι»! Οι μαντιλοφόροι και οι κουκουλοφόροι που πήραν μέρος στον άγριο και ανελέητο ξυλοδαρμό του 24χρονου Κύπριου φοιτητή είναι, αποδεδειγμένα, ασφαλίτες. Εδρασαν μπροστά στα μάτια του διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κι άλλων αξιωματικών της Αστυνομίας. Και λίγο πριν, μπορεί να βρίσκονταν ανάμεσα σ' εκείνους που πετούσαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ. Τώρα, τι θα πουν όσοι αρνούνται την προβοκατόρικη δράση της Ασφάλειας και μιλούν για «αριστερούς τρομοκράτες»; Και, φυσικά, δεν πείθουν οι ψεύτικες και γελοίες αναφορές της ηγεσίας της Αστυνομίας, που αποδίδει την κακοποίηση του φοιτητή στην ...παρακείμενη ζαρντινιέρα, ούτε, βεβαίως, οι λογοτεχνικές αρλούμπες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος είδε «μία μείξη ρόλων και προσώπων». Οι μάσκες έπεσαν και τα πρόσωπα αποκαλύφτηκαν.

Το πρώτο που αναδεικνύει η αστυνομική κακοποίηση του Κύπριου φοιτητή είναι ότι στη χώρα μας υπάρχει και δρα ένα κράτος αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Ενα κράτος, που διαμορφώνει κλίμα ασφυκτικής αστυνομοκρατίας και απροκάλυπτου αυταρχισμού, με στόχο την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού και την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος. Εν προκειμένω, η αστυνομική βιαιότητα εκδηλώθηκε στη βάση των «γενικών κατευθύνσεων» της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας κι έρχεται να συμβάλει στη δημιουργία «κλίματος», που θα βοηθήσει και στην προώθηση του διακηρυγμένου κυβερνητικού στόχου για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την πάταξη του σπουδαστικού κινήματος, το οποίο αντιπαλεύει την πολιτική που επιχειρεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Ομως, μείζον πολιτικό πρόβλημα αποτελεί και η αποδεδειγμένη, πλέον, προβοκατόρικη δράση της Αστυνομίας. Κι ενώ η αστυνομική βιαιοπραγία κατά του 24χρονου φοιτητή ξεσήκωσε τη λαϊκή κατακραυγή - την καταγγέλλουν οι πάντες, ακόμα και ο Πρετεντέρης με τον Καψή και μόνον εκείνος ο «φασιστάκος» βλαξ, που παρουσιάζεται σαν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών, προσπάθησε να τη δικαιολογήσει - αυτό το πρόβλημα υποτιμιέται. Βεβαίως, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να παραδεχτεί, δημοσίως, ότι οι ασφαλίτες της Θεσσαλονίκης κινήθηκαν κατόπιν «άνωθεν εντολών». Ούτε και από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγείλει τον προβοκατόρικο ρόλο της Αστυνομίας, καθώς και το ΠΑΣΟΚ γι' αυτό τη χρησιμοποιούσε όταν κυβερνούσε και το ίδιο θα κάνει αν ξανάρθει στην κυβερνητική εξουσία.

Περιμένουμε, όμως, από όσους παρασύρθηκαν από την προπαγάνδα περί «αριστερής τρομοκρατίας» να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ζητάμε από όσους δεν πάνε στις διαδηλώσεις, επειδή φοβούνται τα «επεισόδια», να σκεφτούν ποιοι τα προκαλούν, ποιοι τα εκμεταλλεύονται, σε τι αποσκοπούν. Αναμένουμε από τους «νομοταγείς και φιλήσυχους πολίτες», που ζητούν «περισσότερη κι αποτελεσματικότερη αστυνόμευση», να αναλογιστούν πού μπορεί να οδηγήσει η αστυνομοκρατία. Κι έχουμε την απαίτηση από τους εργαζόμενους αστυνομικούς και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, να συμπεριλάβουν στις διεκδικήσεις τους την αναπροσαρμογή του ρόλου της Αστυνομίας, για να μη λειτουργεί σαν κατασταλτικός και προβοκατόρικος μηχανισμός σε βάρος του λαϊκού κινήματος.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ