Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΧΡΥΣΑ» ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Νέες «χρυσές δουλιές» για την αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Η κυβέρνηση του Καναδά θα συνάψει συμβόλαιο 5 δισ. δολαρίων Καναδά με τη «Λόκχιντ Μάρτιν» για την αντικατάσταση του στόλου της των γηρασμένων μεταγωγικών τύπου «Ηρακλής». Η τελική συμφωνία θα έχει υπογραφεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, με τον Καναδά να διαθέτει κατ' αρχήν 3,2 δισ. δολάρια Καναδά για την αγορά 17 αεροσκαφών. Η «Λόκχιντ» εξασφάλισε εξάλλου νέο συμβόλαιο, ενός δισ. δολαρίων, για 23 «F-22» του αμερικανικού στρατού.

«ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΑ» Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρήκε πολύτιμο σύμμαχο στο πρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την πολιτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων. Το ΔΝΤ, με εμπιστευτική έκθεση προς τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, παροτρύνει την ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Τρισέ, έχει ήδη σηματοδοτήσει προειδοποιήσεις για την πιθανότητα αύξησης του βασικού επιτοκίου δανεισμού στο 3,5% το Δεκέμβρη.

«ΦΟΛΚΣΒΑΓΚΕΝ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Το σταμάτημα της παραγωγής του «Γκολφ» της «Φολκσβάγκεν» στο Βέλγιο θα έχει αποτέλεσμα να περιοριστεί το εργατικό δυναμικό από 4.900 εργαζομένους σε μόλις 1.500. Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να κατασκευάζει το «Πόλο». Η «Φολκσβάγκεν» έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να περικόψει 20.000 θέσεις εργασίας και να μειώσει την παραγωγή της στη Δυτική Ευρώπη κατά 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ