Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Πολιτική - ταξική επιλογή η χρεοκοπία των Ταμείων

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει για την τροπολογία υπέρ της εισφοροδιαφυγής των κατασκευαστικών εταιρειών:

«Να αποσυρθεί αμέσως η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης, που νομιμοποιεί και επιβραβεύει την εισφοροδιαφυγή των κατασκευαστικών εταιρειών σε βάρος του ΙΚΑ. Η κυβέρνηση αντί να εισπράξει τα τεράστια ποσά που οφείλουν οι κατασκευαστικές εταιρείες, τους αφαιρεί κάθε εμπόδιο και τους επιτρέπει να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς και σε έργα του δημοσίου καταβάλλοντας μόνο ένα ελάχιστο και συμβολικό ποσό απ' όσα χρωστούν στο ΙΚΑ. Αυτό, σε συνδυασμό και με τη νέα γενική χαριστική ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, αποδεικνύει ότι είναι πολιτική - ταξική επιλογή η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Επιτρέπει στο κεφάλαιο να κλέβει δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα στρώνει το έδαφος, στο όνομα "των άδειων ταμείων", για νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ