Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Τζάμπολ »... με τα προβλήματα

Τελειωμένη υπόθεση, αν δεν αλλάξει κάτι, θεωρεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Εθνικού Ελληνορώσων, Ν. Βερελάς

Στο 734 Αθλητικό Κέντρο γυμνάζεται η ομάδα μπάσκετ του Εθνικού Ελληνορώσων. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Ν. Βερελάς, ο οποίος κάνοντάς μας μια αναφορά στο παρελθόν και το σήμερα, θεωρεί ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι τελειωμένος.

-- «Ο σύλλογος ασχολείται μόνο με το μπάσκετ. Χρησιμοποιούμε μόνο το ένα γήπεδο από τα τρία, ενώ πριν κάποια χρόνια γυμναζόμασταν και στα τρία γήπεδα. Δεν υπάρχουν παιδιά. Οι αιτίες είναι πολλές. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 1977. Εμείς καθαρίσαμε την περιοχή από τα ναρκωτικά. Τότε υπήρχε ενθουσιασμός, γυμνάζονταν πολλά παιδιά. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τρέχουμε όλοι για το μεροκάματο, κάνουμε δυο και τρεις δουλιές για να τα βγάλουμε πέρα, ποιος θα ασχοληθεί με το σύλλογο; Ο καθημερινός αγώνας για τη ζωή αποθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να γίνουν παράγοντες. Γι' αυτό και οι γονείς αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους. Είναι πολλές λοιπόν οι αιτίες που έχουν ελαττωθεί τα παιδιά, οι αιτίες είναι κοινωνικές».

-- Η πολιτεία τι κάνει;

-- «Τίποτα δεν κάνει. Από πουθενά δεν έχουμε βοήθεια».

-- Πόσα παιδιά γυμνάζονται;

-- «45 παιδιά και 12 παιδιά είναι η ανδρική ομάδα, η οποία γυμνάζεται στο κλειστό γυμναστήριο στο Γουδί. Δεν υπάρχουν χρήματα π.χ. ο προπονητής της ομάδας μας είναι παλιός παίκτης, έχει μεράκι, δεν πληρώνεται. Οι ακαδημίες μας, τα παιδιά, δίνουν κάποια ελάχιστα χρήματα για τα παιδιά που τα γυμνάζουν. Εχουμε έναν προϋπολογισμό 6 χιλ. ευρώ το χρόνο. Τι να κάνεις με αυτά τα λεφτά;».

-- Τα γήπεδα δεν τα είδα σε καλή κατάσταση...

-- «Εχουμε προβλήματα. Δεν υπάρχει WC, μετά η απόσταση της γραμμής του γηπέδου από τον τοίχο δεν είναι του ενός μέτρου, σε κάθε τζαρτζάρισμα των παιδιών τρέμει η ψυχή μας μην τραυματιστούν. Εχουμε συχνούς τραυματισμούς. Ολα τα γήπεδα, σε όλα τα αθλητικά κέντρα της Αθήνας είναι ακατάλληλα, έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους χωρίς αθλητικές γνώσεις».

-- Η Ομοσπονδία τι κάνει;

-- «Τίποτα. Κανονικά θα έπρεπε η ΕΣΚΑ, η τοπική επιτροπή μπάσκετ, να ξεκινήσει έναν αγώνα μαζί με τα σωματεία. Το ξέρεις ότι κάθε χρόνο κλείνουν 3-4 σωματεία μπάσκετ;».

-- Δηλαδή, τι γίνεται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

-- «Είναι μια τελειωμένη υπόθεση»...

-- Τι θα γίνουν τα παιδιά της γειτονιάς;

-- «Πράγματι υπάρχει ένα πρόβλημα, το βλέπω κι εγώ. Σχολικός αθλητισμός δεν υπάρχει, ό,τι κάνουμε εμείς. Δεν ξέρω τι να πω. Σύντομα θα δημιουργηθούν προβλήματα, οι γειτονιές θα γίνουν ζούγκλα, αν χαθούν τα μικρά σωματεία που κρατάνε τα παιδιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ