Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν ίδρυση Εφετείου Βορείου Αιγαίου

Παλλεσβιακή κινητοποίηση στις 4 Δεκέμβρη με κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και των καταστημάτων

Χωρίς μάρτυρες προσφεύγουν τις περισσότερες φορές στη Δικαιοσύνη, για υποθέσεις σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, οι κάτοικοι των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου (Λέσβου, Λήμνου και Χίου), γιατί αδυνατούν να πάνε στη Σύρο που είναι η έδρα του Εφετείο Αιγαίου, λόγω της μεγάλης απόστασης. Την καταγγελία αυτή έκαναν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και άλλοι μαζικοί φορείς του νησιού, όπου έκαναν λόγο για αρνησιδικία και αφάνταστη ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγου Μυτιλήνης και Χίου, αλλά και όλων των μαζικών φορέων της Λέσβου, είναι η ίδρυση Εφετείου στο Βόρειο Αιγαίο με έδρα τη Μυτιλήνη. Οι δικηγόροι της Λέσβου πραγματοποιούν αποχή εδώ και έξι μήνες με μοναδικό αίτημα την ίδρυση Εφετείου, ενώ έχει προγραμματιστεί παλλεσβιακή κινητοποίηση και κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών και των εμπορικών καταστημάτων για τις 4 Δεκέμβρη.

Τη δημιουργία Εφετείου στη Μυτιλήνη οι δικηγόροι των Λέσβου, Λήμνου και Χίου ζητούν εδώ και χρόνια, καθώς η υπαγωγή τους στο Εφετείο Σύρου συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία, μεγάλο οικονομικό κόστος και στην ουσία η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε αρνησιδικία. Τον τελευταίο καιρό οι φορείς της Λέσβου θέτουν επιτακτικά τη δημιουργία Εφετείου στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ η κυβέρνηση αδιαφορεί και κωλυσιεργεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ