Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΥΡΙΧΗ - ΣΕΟΥΛ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Νέο κύμα κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών φαίνεται πως κάνει την εμφάνισή του στη Νοτιοανατολική Ασία μετά το θάνατο χτες μίας 35χρονης Ινδονήσιας και τις σφαγές χιλιάδων οικόσιτων πουλερικών, σκύλων και γατιών στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για αναχαίτιση της νόσου. Το ίδιο 24ωρο, η φαρμακοβιομηχανία «Roche» που παράγει και τα αντιγριπικά χάπια «Ταμιφλού» ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν «επαρκείς αποδείξεις» για αύξηση της αντίστασης των ιών στο φάρμακο, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές πληροφορίες «εσφαλμένες»...

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Με κλομπ και δακρυγόνα τερμάτισαν χτες αστυνομικοί της αποστολής του ΟΗΕ συγκέντρωση Κοσσοβάρων Αλβανών υπέρ της ανεξαρτησίας του προτεκτοράτου. Νωρίτερα, παραιτήθηκε ο Σλάβιτσα Πέτκοβιτς απ' τη θέση του υπουργού Μειονοτήτων και Επαναπατρισμού προσφύγων. Ηταν ο μοναδικός Σέρβος υπουργός στην κοσσοβάρικη κυβέρνηση Τσέκου...

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Επαναλήφθηκαν χτες για τέταρτη μέρα οι συγκρούσεις κυανοκράνων του ΟΗΕ και ενόπλων στασιαστή Κογκολέζου στρατηγού στο Σάκε του βορειοανατολικού τμήματος της ΛΔ Κονγκό.

ΟΤΑΒΑ.- Η καναδική Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τελικά την πρόταση που αναγνωρίζει ότι «οι κάτοικοι του Κεμπέκ συνιστούν έθνος στους κόλπους ενός ενωμένου Καναδά», μία πρώτη, συμβολική μεν, αναγνώριση, που όμως δημιουργεί ανησυχίες για τον ενωτικό χαρακτήρα του κράτους.

ΔΡΕΣΔΗ.- Με 93% επανεξελέγη στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, κατά το συνέδριο του κόμματος, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανκελα Μέρκελ. Το ποσοστό αυτό, εκτιμούν αναλυτές, αποτελεί καθαρή εντολή να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ