Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Αγωνιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην κλείσει το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Λάρισα, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη η Επιτροπή Φορέων, που συγκροτήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Εργαζομένων και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως είναι:

  • Να μην κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης.
  • Εναντίωση στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς Ζάχαρης της ΕΕ.
  • Εθνική ενίσχυση στην τευτλοπαραγωγή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Απειθαρχία στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται πως οι επιπτώσεις του κλεισίματος του εργοστασίου ζάχαρης, που έρχεται ως άμεση συνέπεια του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ για την τευτλοκαλλιέργεια, θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρές. Εκτιμάται, μεταξύ άλλων, ότι 4.000 και πλέον τευτλοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια, οι 900 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα χάσουν τη δουλιά τους και εκατοντάδες επαγγελματίες - μεταφορείς, τευτλοεξαγωγείς - θα βρεθούν σε αδιέξοδο.

Οσον αφορά στα περί μετατροπής του εργοστασίου σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, επισημάνθηκε ότι αποτελούν κυβερνητικά «φούμαρα» για τον αποπροσανατολισμό των τευτλοπαραγωγών και των εργαζομένων στην ΕΒΖ που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες του κανονισμού για τη ζάχαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ