Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΚΚΙ
Καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών

Την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Παλιότερα επί ΠΑΣΟΚ, ιδιωτικοποιήθηκε η διώρυγα της Κορίνθου. Πουλήθηκε σε βρετανική εταιρεία, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων πρόκειται να τη μεταπωλήσει σε άλλη ξένη εταιρεία. Προ τριών μηνών αραβικά οικονομικά γκρουπ προσπάθησαν να αγοράσουν κάποια σημαντικά λιμάνια των ΗΠΑ. Ομως, ακόμη και η νεοταξική κυβέρνηση Μπους αρνήθηκε να προβεί στην πώληση των αμερικανικών λιμανιών.

Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική ξεπουλήματος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση τόσο του ΟΛΠ (Οργανισμού Λιμένα Πειραιά) και ΟΛΘ (Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης) με πρώτη την ιδιωτικοποίηση των σταθμών ΣΕΜΠΟ (εμπορευματοκιβωτίων) του ΟΛΠ. Ξεπουλάνε, δηλαδή, τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες των λιμανιών, με τελικό σκοπό την ολοκληρωτική του πώληση σε μεγάλους πολυεθνικούς οίκους (Ισραήλ κλπ.).

Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με αποτέλεσμα η χώρα μας να γίνει όμηρος και δέσμια ξένων συμφερόντων και εξαρτήσεων, χωρίς πλέον να μπορεί να ασκεί εθνική πολιτική, ενώ το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι υπερβολικά υψηλό, (η ανεργία χιλιάδων λιμενεργατών θεωρείται δεδομένη) και η διαχείριση των λιμανιών αυτών θα αποφασίζεται σε ξένα κέντρα αποφάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ