Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Πυκνώνουν τα άσχημα μαντάτα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Μεταξύ αυτών είναι και ο δείκτης της ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Εργασίας των ΗΠΑ, σε 357.000 ανήλθαν τη βδομάδα μέχρι τις 25 Νοέμβρη οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξημένες κατά 34.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Η αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας συνδυάζεται με την ανακοίνωση περί πτώσης της παραγωγής σε σειρά κλάδων της οικονομίας των ΗΠΑ.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Σε επίπεδα - ρεκόρ ώθησε τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η παραγωγή των εργοστασίων, εποχικά προσαρμοσμένη, αυξήθηκε τον Οκτώβρη κατά 1,6% έναντι του Σεπτέμβρη. Βάσει των στοιχείων, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής αναρριχήθηκε στις 107,8 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2000, όταν δημιουργήθηκε.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ Σε ανοδική τροχιά τέθηκαν και πάλι οι τιμές του αργού πετρελαίου, παρά την προσωρινή υποχώρησή τους στις ασιατικές αγορές, μετά την απρόσμενη ανακοίνωση της συνολικής μείωσης των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων καυσίμων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Τα συμβόλαια παράδοσης Γενάρη του αμερικανικού ελαφρού αργού έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα 62,63 δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ