Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλαστογράφοι της Ιστορίας

Στην προσπάθεια ορισμένων να ξαναγράψουν την Ιστορία αναφέρεται ο αναγνώστης μας Ηλίας Γεωργόπουλος, με αφορμή το γιορτασμό της Επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και γράφει ανάμεσα στα άλλα, αφού υπενθυμίζει τους αγώνες των κομμουνιστών:

«...Οσο και να θέλουν, δε θα αγιοποιήσουν ούτε θα ηρωοποιήσουν τον Γεώργιο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον "Γέρο της Δημοκρατίας". Ηταν κι εκείνος δέσμιος των Αγγλοαμερικανών, του ΝΑΤΟ και των Ανακτόρων. Να υπενθυμίσω το διμέτωπο αγώνα και τον λυσσαλέο αντικομμουνισμό του από τα γεννοφάσκια του. Αρνιόταν επίμονα και πεισματικά τη νομιμοποίηση του ηρωικού ΚΚΕ. Και τα ξερονήσια και οι φυλακές ήταν σχεδόν γεμάτες από δεσμώτες αγωνιστές, κομμουνιστές...

Στο άκουσμα της λέξης Λαμπράκηδες, σεληνιαζόταν! Η γνωστή αντικομμουνιστική -εμφυλιοπολεμική εγκύκλιος 1010 για τη μαθητιώσα νεολαία που εξέδωσε ο ίδιος ο Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας δεν αφορούσε τη νεολαία της ΕΔΗΝ, αλλά τη νεολαία της Αριστεράς, στην οποία πρωτοστατούσαν οι κομμουνιστές που είχαν πάρει τη σκυτάλη από την παράνομη ΕΠΟΝ... Να αφήσουν, λοιπόν, το παραμύθι του "Γέρου της Δημοκρατίας". Πρωτοπορία των αγώνων ήταν και παραμένει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Οι συκοφαντίες επιστρέφονται και η λάσπη δεν το αγγίζουν, δεκαετίες τώρα».

Συντροφικά

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ