Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους

Τον Ιούνιο 2006 έφτασα από την Ελλάδα στις Βρυξέλλες για επίσκεψη στο γιο μου. Είμαι από τους πρώτους μετανάστες Ανθρακωρύχος στο Βέλγιο. Ηρθα Αύγουστο του 1955 και αφού εργάστηκα μέχρι το 1976 κρίθηκα ανίκανος για εργασία με αναπηρία 100%. Από τότε παίρνω σύνταξη ανθρακωρύχου.

Εδώ που ήρθα στο γιο μου, τον Αύγουστο αρρώστησα με καρδιακά προβλήματα και νοσηλεύτηκα επί 11 μέρες στο νοσοκομείο Μπρούγκμαν. Οταν βγήκα από το νοσοκομείο, λίγες μέρες μετά μου στείλανε μια απόδειξη να πληρώσω 470 ευρώ. Πήγα παντού να διαμαρτυρηθώ χωρίς καμιά ανταπόκριση. Μετά δύο μέρες ξανααρρώστησα με ισχυρό σοκ και με ξανάστειλαν στο νοσοκομείο, τούτη τη φορά, στο Σεντ Ζαν Βρυξελλών. Μετά μου ξανάστειλαν να πληρώσω, δεν ξέρω κι εγώ πόσα!

Καμαρώστε λοιπόν! Στην καρδιά του Καπιταλισμού, στις Βρυξέλλες. Αποκρατικοποίησαν όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και αύξησαν τα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά αφήσανε τους μισθούς των εργαζομένων πίσω. Και κοροϊδεύουν όλους τους εργαζόμενους. Χρειάζεται, λοιπόν αγώνας μεγάλος όλων των εργαζομένων για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

ΑΝΘΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Βρυξέλλες, μέλος των συνδικάτων, ανθρακωρύχος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ