Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ομηροι»... του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και σ' αυτό υπάρχουν συμβασιούχοι, επόμενα και αγανάκτηση!

Δυο μέρες πριν από τη λήξη του φεστιβάλ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μιας επίσημης προσκεκλημένης, το Σωματείο Εργαζόμενων Συμβασιούχων του Φεστιβάλ κατέλαβε, συμβολικά, την αποθήκη Γ΄ «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση εργασιακής ομηρίας τους».

Πολλοί εργαζόμενοι, από εκείνους που αναστάτωσαν την αποθήκη Γ΄, δουλεύουν από το 1996 - 1997 με δίμηνες συμβάσεις (από Σεπτέμβρη έως Οκτώβρη). Τα καλοκαίρια μερικοί από τους συμβασιούχους δουλεύουν στο φεστιβάλ, ενώ άλλοι δε δουλεύουν. Οποιοι εργάζονται, πληρώνονται «με απόδειξη δαπάνης χωρίς ένσημα». Ετσι, «πολύ απλά, η προηγούμενη διοίκηση του Φεστιβάλ αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φεστιβάλ». Από το 2004 έως το 2006 είχαν συμβάσεις, ενώ κατά τους μήνες Απρίλη έως Ιούλη πληρώνονταν με «απόδειξη δαπάνης». Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, όπως μας είπαν, δε δούλευαν «και τώρα τρέχει μια σύμβαση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ μετά τον Μάρτιο το μέλλον είναι αβέβαιο».

Οι συμβασιούχοι κατέφυγαν στη δικαστική οδό για προσβολή του νόμου του Παυλόπουλου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 24 Γενάρη. Ως τότε, η ζωή των συμβασιούχων και των οικογενειών τους, θα είναι «επί ξύλου κρεμάμενη».


Σύφης Στάμου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ