Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛ.ΑΣ.
Ερωτηματικά από τις συνδικαλιστικές «κόντρες»

Τη διαγραφή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής από τα μητρώα της αποφάσισε το περασμένο Σάββατο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με την αιτιολογία ότι η Ενωση δεν καταδίκασε τη στάση του αντιπροέδρου της Σ. Μπαλάσκα στο ζήτημα των επεισοδίων καταστολής στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα επειδή υπήρξαν «παραποιημένα στοιχεία για οκτώ από τους 27 αντιπροσώπους», κατά τη διάρκεια των εκλογών για τη «νομιμοποίηση των 120 αντιπροσώπων του σωματείου». Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γ. Μακρής, τόνισε πως τα «παραποιημένα» στοιχεία ήταν ένα λάθος και μόλις έγινε αντιληπτό, διορθώθηκε. Για τον Σ. Μπαλάσκα, επισήμανε πως έχει παραιτηθεί πριν από περίπου 10 μέρες και δε γνωστοποιήθηκε στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, διότι δεν μπορούσαν να τον βρουν. Γι' αυτό το λόγο και άφησαν την επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το γεγονός ωστόσο ότι η «διαμάχη» εκδηλώνεται μόλις μία μέρα πριν την έναρξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας και περίπου μία εβδομάδα πριν την πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών, αστυνομικών και λιμενικών, γεννάει πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί και από τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές.

Συνέντευξη Τύπου από τον Κύπριο φοιτητή

Στο μεταξύ, ο 24χρονος Κύπριος φοιτητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το βράδυ της 17ης Νοέμβρη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση που δέχτηκε και αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στα επεισόδια εκείνο το βράδυ. Ο 24χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη και αφού παρέμεινε νοσηλευόμενος για 12 μέρες, ενώ την περασμένη Παρασκευή έγινε κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με ορισμένους από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Μιλώντας χτες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με τέτοια μανία, που σκεφτόταν ότι μπορεί και να τον σκοτώσουν. «Εκλιπαρούσα, ζητούσα βοήθεια. Δεν ήξερα ότι ήταν αστυνομικοί. Δε μου ζήτησαν την ταυτότητά μου», δήλωσε. Ο φοιτητής είπε ακόμη ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να συνεχίσει τις σπουδές του είτε στην Αγγλία είτε στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ