Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γεράσιμος Τσακαρισιάνος
Γεράσιμος Τσακαρισιάνος
Φωτ. 2

Στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ ο Παύλος Ζήκος, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», προσφέρει στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, του φίλου-συντρόφου ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΑΓΙΟΥΡΓΑ από τις Σελάδες Αρτας και των άλλων συντρόφων του πατέρα του από την Αρτα 300 ευρώ. Προσφέρει, ακόμα, 200 ευρώ στη μνήμη του δικού του φίλου ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ.

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μου ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΑΛΑΣΚΑ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 370 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μπάμπης Παλάσκας

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΠΑΜΠΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (Ντόλα) ΖΕΡΒΑ, στελεχών του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, ως πρώτη δόση μέσω ΚΟ Γερμανίας, 300 ευρώ.

Γεωργία Ζέρβα, Ειρήνη, Γιώτα και Κώστας Βαβίτσας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ η οποία πέθανε λίγο μετά τη γέννησή μου. Του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ (Γαλανογιώργη) ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ, αντιστασιακού και κομμουνιστή, ο οποίος πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 ως εθελοντής και στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Και για την αντιστασιακή δράση του κυνηγήθηκε, φυλακίστηκε από το 1947 έως το 1949, από το 1950 έως το 1951, εξορίστηκε από το 1952 έως το 1955, και το 1967, κτυπήθηκε πολύμορφα από το μετεμφυλιακό κράτος και τους παρακρατικούς τρομοκράτες με ξυλοδαρμούς και κλοπή ζώων, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βάμου, 300 ευρώ.

Χρήστος Αδαλής
Χρήστος Αδαλής
Κώστας Κοσμαδάκης, από τη Λικοτινάρα Αποκορώνου Κρήτης.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του ΤΑΣΟΥ ΚΑΛΦΑΔΕΛΛΗ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Γιώτα Καλφαδέλλη προσφέρει 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ο Τάσος Καλφαδέλλης.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΑΚΑΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

Η σύζυγός του Φιλιώ

* * *

Στη μνήμη των μελών του Παραρτήματος Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ και μελών του ΚΚΕ ΣΤΑΘΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΗΣΑΪΑ ΜΟΥΡΑΤΙΑΝ, οι οποίοι «έφυγαν» πρόσφατα, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Σάββας Ζευγαρόπουλος

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή - Μακρονησιώτη ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Διονυσία και τα παιδιά του Τάσος και Δημήτρης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στις 3 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ.

Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο σύζυγός της Γεώργιος

Τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

* * *

Φωτ.

Στις 8 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής, όλο ψυχή.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων.

Η γυναίκα του Λίτσα Καραγεωργοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου, των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑ από το χωριό Μεσοχώρι Υπάτης, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, καθώς επίσης στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΡΑΤΑ από την Απιδέα Τσοτυλίου, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Μαρία Μαγκλάρα-Παππά

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ευγενία

Τα παιδιά του Πόπη, Γιώργος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ και των 118 αγωνιστών οι οποίοι εκτελέστηκαν στο Μονοδέντρι Λακωνίας από Γερμανούς, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 120 ευρώ.

Τάσος Καλφαδέλλης
Τάσος Καλφαδέλλης
Σοφία Βλάχου

* * *

Φωτ.

Η Κατίνα Δημητρακόγιαννη προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου, στη μνήμη του συζύγου της ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και των γονιών της.

* * *

Φωτ.

Στις 4 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε άδικα από τη ζωή ο σύντροφός μου ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Η γυναίκα του Ανθή Δημητριάδη

* * *

Φωτ. 2

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΚΛΕΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1922 και ζούσε στο χωριό Μουριές Κιλκίς. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, τραυματίστηκε στο χέρι. Πέθανε στις 21 Μάη 1997.

Η ΚΟΥΛΑ ΓΚΛΕΡΙΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1927. Μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, μαζί με τον αδελφό της Στάθη, ο οποίος σκοτώθηκε, τραυματίστηκε και αυτή. Πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, μετά το τέλος του Εμφύλιου, παντρεύτηκε τον Αναστάση Γκλερίδη.

Επαναπατρίστηκαν το 1984 και εγκαταστάθηκαν στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Η Κούλα Γκλερίδου πέθανε στις 5 Δεκέμβρη 2005.

Στη μνήμη τους η ανιψιά τους Χρυσούλα Τηλεντζίδου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης.

Χριστόφορος Καλογερόπουλος
Χριστόφορος Καλογερόπουλος
* * *

Φωτ,

Στις 31 Οκτώβρη 2006, ύστερα από βαριά αρρώστια «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΙΧΑΛΗΣ Στέργιου ΓΚΕΤΖΙΟΣ. Στην τελευταία του κατοικία στο Νεκροταφείο της Λαμίας, όπου ζούσε έπειτα από τον επαναπατρισμό του από την Τασκένδη το 1976, τον συνόδεψαν η οικογένειά του, συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι του. Ο Μ. Γκέτζιος γεννήθηκε στο Αργος Ορεστικό της Καστοριάς το 1921. Μέλος πολυμελούς οικογένειας οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1939. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, αναδείχτηκε σε μέλος του ΝΣ της ΕΠΟΝ Καστοριάς και γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου. Από το φθινόπωρο του 1946 έως την άνοιξη του 1947 ήταν μέλος του ΝΣ της ΕΠΟΝ Καστοριάς και του Τμήματος Διαφώτισης. Στη συνέχεια έως το Νοέμβρη του 1947, που κατέφυγε διωκόμενος στον ΔΣΕ, ήταν γραμματέας του ΝΣ της ΕΠΟΝ Φλώρινας.

Στον Εμφύλιο υπηρέτησε ως υποδιοικητής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής στην περιοχή Βίτσι - Φλώρινας.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ και 30 ευρώ στην ΠΕΕΠΠ.

Η σύζυγός του Αναστασία

Ο γιος του Κώστας, η γυναίκα του Ροδούλα και τα εγγόνια του.

  • Επίσης στη μνήμη του Μιχάλη Γκέτζιου ο κουμπάρος και φίλος του Λάμπρος Τσίρης πρόσφερε 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 15 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ και 15 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΕΠΠ.

Χριστόφορος Κρητικός
Χριστόφορος Κρητικός
* * *

φΩΤ.

Πέρασαν 10 μήνες από το θάνατο της ΒΑΓΙΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι. Τραυματίστηκε δυο φορές στους Παπάδες Δράμας.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε στην παραγωγή και διακρίθηκε.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1980 και ζούσε στην Αθήνα στο Δήμο Ζωγράφου.

Πέθανε στις 31 Γενάρη 2006.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Παναγιώτης Ναλμπάντης προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των κατοπινών αγώνων του λαού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, η γυναίκα του Νικολέττα και τα παιδιά του, οι οποίοι πάντα τον θυμούνται, προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ, 50 ευρώ στη «Φωνή της Αντίστασης» και 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

  • Επίσης, στη μνήμη του Γεράσιμου Τσακαρισιάνου και των άλλων νεκρών μελών του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ, ο Νώντας Χαϊδεμένος προσφέρει 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΛΤΖΗ, του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΤΖΗ, ανάπηρου του πολέμου του '40 και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος εκτελέστηκε από Γερμανούς στο Λεωνίδιο Κυνουρίας το 1944, καθώς επίσης στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 100 ευρώ.

Ερμιόνη Αθανασίου

* * *

Ως συμβολή στην Οικονομική Εξόρμηση προσφέρω ένα ποσό στη μνήμη της ΛΙΤΣΑΣ Βούργα - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και των συγγενών, οι οποίοι από τις γραμμές του ΚΚΕ αγωνίστηκαν για ελευθερία και κοινωνική πρόοδο.

Γιάννης Ζήκος
Γιάννης Ζήκος
Ζ. Π.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Δεκέμβρη κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συντρόφου ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Δέσποινα

* * *

Φωτ. 2

Στις 2 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ.

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Τα παιδιά τους Τάκης και Βικτώρια

Τα εγγόνια τους Σοφία, Μαργαρίτα, Χρήστος

Τα δισέγγονά τους Ουρανία και Βικτώρια

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από την «απώλεια» της ΦΟΝΗΣ ΣΚΑΜΠΑΡΙΝΑ, ανυποχώρητης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, του γυναικείου κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Λευτέρης Σκαμπαρίνας, τα παιδιά της Γιώργος και Μελίνα Μάκρα και τα εγγόνια της Αντωνία και Λευτέρης προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΤΟΥΡΛΙΟΥ, η οικογένεια Αχιλλέα Καλατζή προσφέρει 20 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Λύσανδρος Ταμουρίδης προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Ν. Φιλαδέλφειας, στη μνήμη των ηρωικών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έπεσαν στον αγώνα για μια Ελλάδα λαοκρατούμενη και σοσιαλιστική.

Δημήτρης Βράτας
Δημήτρης Βράτας
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΙΜΠΗ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Ο σύζυγος Αλέκος

Ο γιος Δημήτρης.

* * *

Φωτ.

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, από τη Λαδικού Φθιώτιδας, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, το Μάρτη του 1947 κατέφυγε στον ΔΣΕ. Τραυματίστηκε σε μάχη στο Καλοχώρι.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε τη δεκαετία του '80.

Πέθανε τον Οκτώβρη του 2006.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγός του Ιουλία και τα παιδιά του

***

φωτ

Τιμώντας τη μνήμη της αγαπητής σε όλους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΙΤΑΡΑ, που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 660 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Δήλεσι. Προσφέρουν οι: Νίκος και Μαρία Δέδε 50 ευρώ, Ζαχαρίας και Χρήστος Εγγλέζος 20, Γιάννης Θεοχάρης 50, Χρήστος και Δέσποινα Νασιούλα 60, Ευανθία Πατραμάνη 60, Νίκος και Γεωργία Πολύζου 90, Βάσω Ρίζου 50, Σόφη Σαρρή 60, Βάσω Σαρρηκυριάκογλου 40, Θόδωρος Σαρρηκυριάκος 60, Γιάννης Τσακπιάκος 50 και ο σύντροφος Θανάσης 20 ευρώ.


Σοφία Αδαλή
Σοφία Αδαλή

Στέφανος Δημητρακόγιαννης
Στέφανος Δημητρακόγιαννης

Στέλιος Σύρακας
Στέλιος Σύρακας

Τίμος Περλέγκας
Τίμος Περλέγκας

Κωνσταντίνα Μπίμπη
Κωνσταντίνα Μπίμπη

Λάμπρος Τραχανατζής
Λάμπρος Τραχανατζής

ΒΑΛΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΑΛΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μιχάλης Δημητριάδης
Μιχάλης Δημητριάδης

Νίκος Καραγιώργος
Νίκος Καραγιώργος

Βάγια Ναλμπάντη
Βάγια Ναλμπάντη

Λάμπρος Ντουρλιός
Λάμπρος Ντουρλιός

Μπάμπης Αργυρίου
Μπάμπης Αργυρίου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΤΑΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΤΑΡΑ

Φόνη Σκαμπαρίνα
Φόνη Σκαμπαρίνα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ