Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η φτώχεια στη Γερμανία

«Το 13% του γερμανικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλείται από αυτήν», τονίζεται σε άρθρο «αναρτημένο» στην ιστοσελίδα της «Ντόιτσε Βέλε».

Το άρθρο στηρίζεται στα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα από το γερμανικό Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, περίπου 10,6 εκατ. Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν με λιγότερο από το 60% του μέσου γερμανικού μισθού.

Από την έρευνα προκύπτει ότι περίπου οι μισοί από εκείνους που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας είναι αναγκασμένοι να κάνουν οικονομία στη θέρμανση και να αποφεύγουν τις επισκέψεις στο γιατρό, γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας διαπιστώνει συνεχή αύξηση των Γερμανών, που απειλούνται από τη φτώχεια και ζητάει από την κυβέρνηση μια πολιτική συνέπειας και συνέχειας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Την απάντηση, από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, ανέλαβε να δώσει ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, Βάλτερ Ράντεμαχερ, ο οποίος δήλωσε: «Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα απόλυτο μέγεθος, το οποίο μπορούμε να συγκρίνουμε με εκείνο μιας υπό ανάπτυξη χώρας. Πρόκειται για ένα σχετικό μέγεθος ορισμού της φτώχειας...».

Με λίγα λόγια, για την κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού οι φτωχοί Γερμανοί είναι πολύ πλουσιότεροι από τους φτωχούς Σουδανούς...

Επομένως, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να γίνουν οι φτωχοί, φτωχότεροι. Μέχρι να αρχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες θα είναι «σχετικά φτωχοί»!

Στην άποψη αυτή συμπυκνώνεται η φιλοσοφία και η πολιτική της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, η οποία αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ