Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι κομμουνιστές παλεύουν για το καλό

Τα ζητήματα της «κοινωνικότητας» και της «ατομικότητας» πραγματεύεται, σε επιστολή του στο «Ρ», ο γιατρός - συγγραφέας Θωμάς Κουγιαγκάς. Γράφει ανάμεσα στα άλλα:

Δυο δυνάμεις αντιπαλεύουν στον κόσμο, τον υλικό, ζωικό, ανθρώπινο. Η κοινωνικότητα και η ατομικότητα. Οταν στον άνθρωπο επικρατεί η κοινωνικότητα, κυριαρχεί η αλληλεγγύη, η θυσία, το Εμείς. Και τότε χτίζεται η κοινωνία της αγάπης και αλληλεγγύης, όπου κανείς δεν εκμεταλλεύεται ούτε καταπιέζει κάποιον. Αυτή είναι η κοινωνιστική, η Κομμουνιστική Κοινωνία. Ενώ όταν επικρατεί η ατομικότητα κυριαρχεί το μίσος, ο ανταγωνισμός, το Εγώ, το ατομικό και χτίζεται μια κοινωνία όπου κυριαρχεί το μίσος και το ατομικό συμφέρον. Το Εγώ είναι πάνω από το Εμείς. Αυτή είναι η ατομιστική, καπιταλιστική κοινωνία.

Και καταλήγει, μετά από άλλα που γράφει, ο επιστολογράφος μας:

Οι κομμουνιστές, λοιπόν που είναι πραγματικοί κοινωνιστές εκφράζουν και αυτά που πιστεύουν οι πραγματικοί καλοί χριστιανοί, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη. Γι' αυτό οι καλοί χριστιανοί πρέπει να εγκαταλείψουν τους ατομιστές, τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές, τους πολεμοχαρείς, τους άδικους και να συμπαραταχτούν με τους Κομμουνιστές που είναι οι σταθεροί υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αντιπαλεύουν τους πολέμους, την αδικία, την εκμετάλλευση των καπιταλιστών, το ψέμα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ