Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΤΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ υπέρ των εργαζομένων

Με Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Β. Νικολαΐδου και Αγγ. Τζέκης ζητούν να ανακληθούν οι αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό

Την άμεση ανάκληση όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Βέρα Νικολαΐδου και Αγγ. Τζέκης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι τρεις βουλευτές του Κόμματος, υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου προσωπικού και της στάσης της διοίκησης, η οποία αντί να προχωρήσει σε άμεση λύση, προχωρά σε αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων και προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Συνολικά στα ΕΛΤΑ παραμένουν κενές πάνω από 1.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού, ακόμα και με βάση τις ανάγκες που εκτιμά η διοίκηση του Οργανισμού. Εντούτοις, προσλαμβάνεται προσωπικό με συμβάσεις λίγων μηνών, 4ωρης απασχόλησης, ακόμα και «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι. Οι τελευταίες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έγιναν το 2003, ενώ ακόμα εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κάλυψη περισσότερων από 400 θέσεων το 2006. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρότατο πρόβλημα τόσο στη λειτουργία των ΕΛΤΑ όσο και στους εργαζόμενους λόγω της εντατικοποίησης - ιδιαίτερα στον τομέα της διανομής (ταχυδρόμοι) - αλλά και στους ίδιους τους συμβασιούχους που είναι σε πλήρη αβεβαιότητα και πραγματική ομηρία.

Τελευταία, η διοίκηση εντελώς αυθαίρετα προχωρά σε μετακινήσεις προσωπικού, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των εργαζομένων (εντατικοποίηση), αλλά και τα υπαρκτά προβλήματα λειτουργίας των ΕΛΤΑ.

Αυτή η κατάσταση - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - δεν είναι τυχαία. Οφείλεται καθαρά στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν και της ΝΔ τώρα, που η διοίκηση των ΕΛΤΑ εφαρμόζει πιστά, υλοποιώντας μέτρα που αντί να εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα με την εύρυθμη λειτουργία τέτοιων Οργανισμών και την εξασφάλιση μόνιμης, σταθερής και χωρίς εξοντωτικούς ρυθμούς δουλιάς για τους εργαζόμενους, εντείνει και οξύνει τα προβλήματα, τα αξιοποιεί για ρουσφετολογικούς σκοπούς, στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ που έχει ήδη σχεδιαστεί.

Οι Αντ. Σκυλλάκος, Βέρα Νικολαΐδου και Αγγ. Τζέκης ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων μετακινήσεων εργαζομένων και για την κάλυψη των κενών θέσεων, με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ