Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 24

Ενα καθολικό «όχι» στην καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, εισέπραξε η κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν σε συζήτηση που διοργάνωσε το ΤΕΕ σχετικά με το θέμα. Οπως επισημάνθηκε, η αναθεώρηση του άρθρου 24, που προτείνει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η βούλησή της να προστατευτούν μόνο οι εκτάσεις που ήταν δάσος από το 1975 και μετά, θα οδηγήσει στον αποχαρακτηρισμό και την τσιμεντοποίηση 40 με 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους και δασικών εκτάσεων.

Τονίστηκε επίσης ότι δεν είναι το άρθρο 24 που εμποδίζει την οποιαδήποτε ανάπτυξη της χώρας, αλλά το ότι δεν υλοποιήθηκαν ως τώρα οι βασικές του προβλέψεις, όπως η σύνταξη του Εθνικού Δασολογίου και η εκπόνηση και εφαρμογή των χωροταξικών μελετών.

Κατά της αναθεώρησης τάχθηκαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Αλαβάνος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος, η Σύμβουλος Επικρατείας Μ. Καραμανώφ, ο συνταγματολόγος Γ. Παπαδημητρίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Μπένος, ο Γενικός Διευθυντής της WWF Ελλάς Δ. Καραβέλλας, ενώ ακόμη και ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Α. Καλλιτσάντσης παραδέχτηκε ότι δεν είναι το άρθρο 24 που εμποδίζει να υπάρξουν οι διατάξεις που θα ξεκαθαρίζουν το τοπίο, ώστε να ξέρει κάποιος τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται και πού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ